С безплатна лекция стартира Световната седмица на хомеопатията

Публикувано на чт, 16 апр. 2015
1050 четения

От 22 до 29 април 2015 г. предстои традиционното отбелязване на Световната седмица на хомеопатията. Тази година темата е особено актуална и засяга битката за имунитета и проблемите на антибиотичната резистентност.
Седмицата на хомеопатията се чества и в България. Тази година медици от Асоциацията на лекарите хомеопати в България са предвидили безплатни лекции в 6 града в страната, сред които Велико Търново, Варна, София, Бургас, Стара Загора и Пловдив. В старата столица срещата ще се проведе на 23 април в Голямата зала на общината. Лектори ще бъдат д-р Дора Пачова, председател на Асоциацията на лекарите хомеопати, и д-р Мария Папазова, холистичен лекар, водещ рубриката в предаването “На кафе”.
Кои са враговете на имунната система, до какво води неправилната употреба на антибиотиците, защо все по-често се наблюдава антибиотична резистентност и как да изградим добър имунитет чрез хомеопатията ще бъдат основните горещи въпроси, на които лекторите ще отговарят.
Световната седмица на хомеопатията се провежда всяка година през април в над 45 страни по света, включително и в България. През това време хомеопати и пациенти обединяват усилия, за да споделят свои знания и опит за укрепване на здравето чрез хармонизиране на ума и тялото.
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново