РЗИ дава 65 999 лв. за линейка

Публикувано на вт, 2 Дек. 2014
760 четения

Регионалната здравна инспекция във Велико Търново дава 65 999 лв. за нов санитарен автомобил. От обявлението на РЗИ става ясно, че е задължително превозното средство със специална употреба да е нов, неупотребяван. Линейката трябва да е произведена през 2014 г., както и да има най-високия екологичен сертификат “Евро 5”.
Д-р Албена Ламбева, директор на РЗИ, заяви за “Янтра ДНЕС”, че за закупуването на линейката има отпуснати целеви капиталови средства от държавата. Тя отрече да има връзка между опасността от заболяването ебола и купуването на автомобила. Линейката ще я предадем на Спешна помощ и в указанията, които имаме от Здравното министерство, е посочено, че тя трябва да може да се използва при възникването на епидемична обстановка, но определено не става въпрос за ебола, поясни д-р Ламбева.
В техническата спецификация на санитарния автомобил е записано, че той трябва да е висок до 3 м, дълъг не повече от 5,5 м и максимално широк до 2,7 м. В задната част на купето да може да се извършват медицински дейности.
Срокът за подаване на оферти е 8 декември.
З. ХРИСТОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново