4 природни средства против настинка

Публикувано на вт, 21 ян. 2020
589 четения

Зимата е сезонът на кашлицата, хрема и главоболие, които водят до настинка. За щастие, някои натурални средства могат да ви помогнат да преодолеете настинките по-бързо и да намалите тежестта на симптомите.

 1. Корен от джинджифил
  Ефективен и евтин, коренът от джинджифил е прекрасен избор за грижи на организма през студеното време. Купете джинджифил и го нарежете на ситно. Сложете го в чаша с вряла вода и го оставете да преседи пет минути. Овкусете с лъжица мед и отпийте. Противовъзпалителните гингероли и шаогали в корена от джинджифил ще помогнат за бързо облекчаване на възпалено гърло, а също така убиват риновирусите, които на първо място причиняват настинки. Пийте по три или повече чаши дневно, докато не оздравеете. Можете също да пиете същия чай от джинджифил, за да се загреете в много студен зимен ден. Джинджифилът също е ефективен и при хранителни разтройства и неразположения на стомахар препоръчваме ви да опитати джинджифиловите капсули, които може да намерите в аптеки пловдив 366.

 2. Евкалиптово етерично масло
  Ако страдате от хрема или чуствате носа си запушен напълнете мивката за баня с топла вода. Капнете три до пет капки евкалиптово етерично масло във водата. Сложете кърпа над главата си и се наведете над мивката. Вдишайте изпаренията за около пет минути. Евкалиптовото етерично масло е най-добрият деконгестант на природата. Докато вдишвате изпаренията, ще усетите как се отварят синусите. Правете това толкова пъти, колкото е необходимо. Парите от евкалипт също ще навлязат дълбоко в гърдите ви и могат да помогнат за отваряне на претоварени бронхиални тръби. Можете и да използвате капки за кашлица на основата на евкалипт.

 3. Ехинацея
  Въпреки че неотдавнашно проучване установи малко подобрение при настинки при употребата на ехинацея, много други проучвания показват, че ехинацеята, традиционно билково лекарство за настинка, всъщност намалява тежестта и продължителността на настинките. Най-добрите лекарства срещу ехинацея са тези, направени от прясна ехинацея.

 4. Чай от цвят от бъз
  Като традиционното лекарство, цветът от бъз помага за облекчаване на симптомите на настинка. Той е безопасен дори за много малки деца и е забележително нежен. Плюс това цветовете от бъз има приятен вкус, така че децата ще го харесат.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново