15-годишният Денислав Бончев спечели велосипеда на “Движи се и победи”

Публикувано на пн, 30 Окт. 2017
202 четения

15-годишният Денислав Бончев от ЧПГ “Аркус” спечели голямата награда на есенната кампания “Движи се и победи”. За велосипеда тийнейджърът се състезава с още 10 туристи, преминали и трите маршрута на кампанията. Походите се проведоха до яз. “Бижев дол”, парка Ксилифор и Петропавловския манастир, а в кампанията участваха 388 деца, ученици и възрастни, сред които и 14 семейства.
Чрез жребий в РЗИ, организаторите на “Движи се и победи” раздадоха награди на участвалите в подохите и спортните инициативи. Подаръците са ваучери, почти всичките на стойност от 29 лв. В отделните възрастови групи късметлиите са Д. Караатанасов, А.Исмаилова, С. Русева, Г. Христова и П. Михайлова, а Й. Йорданов бе награден в категорията за непушачи. Наградата за семейство бе спечелена от С. Русева, Н. Николов и Д. Караатанасов.
Бяха изтеглени и две специални награди за най-малък и най-възрастен участник в кампанията. Спечелиха ги 8-годишните Калин и Щефан Енчеви, а също Христо Христов (90 г.). По традиция Младежкият дом награди най-атрактивния участник в спортно-туристическия празник на Ксилифор. Наградата спечели Димитър Първев (9 г.).
213 души до 29 г. се състезаваха за наградата на Министерството на младежта и спорта. Спечели Драгомир Ламбев (28 г.). Организаторите раздадоха и грамоти за най-добър Лъвски скок, а за най-масово участие на училище в кампанията I място спечели ОУ “Д. Благоев”. Наградата е на председателя на Великотърновския Общински съвет.
250 участници от “Движи се и победи”, преминали един от трите маршрута, се състезаваха за поощрителната награда – туристическа чанта и термос. Спечели Мартин Балканджиев.
“Движи се и победи – есен 2017” беше 33-ата кампания, стартирала по програма СИНДИ през 2003 г., а общият брой на участниците досега е 17 648 души.
В. АЛЕКСИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново