Златен и сребърен медал и отборна титла по ориентиране за мъжете на ВТУ

Публикувано на вт, 2 Ное. 2021
69 четения

Успешно бе представянето на състезателите на Великотърновския университет в Националния университетски шампионат в НСА. Стефан Йорданов, който е новото попълнение в студентския отбор по ориентиране, спечели сребърен медал на средната дистанция при мъжете, като остана само на 5 секунди от първото място след представителя на НСА Мартин Аргиров. Живко Вичев успя да финишира на 4-та позиция, а третият представител на ВТУ – Мартин Пенчев, се класира шести. При жените Виктория Генева се нареди на осма позиция.
Във втория ден бе спринтовата дистанция, в която Стефан Йорданов (ВТУ) беше най-бърз от всички и спечели златния медал пред Петър Борисов от Софийски университет и Мартин Аргиров от НСА. Другите двама представители на Великотърновския университет Живко Вичев и Мартин Пенчев се класираха в подножието на медалите и подсигуриха отборната титла при мъжете пред НСА и Софийски университет. Така купата традиционно остана в ръцете на състезателите от Великотърновски университет. При жените Виктория Генева направи много добро бягане и се нареди на 6-ото място.
Ръководител на отбора е доц. Стефания Беломъжева-Димитрова от катедра “Теория и методика на физическото възпитание” към ВТУ.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново