Здравко Баблаков с три титли и два национални рекорда

Публикувано на пт, 9 Авг. 2019
217 четения

След успешното участие на Европейското първенство за младежи в Казан Здравко Баблаков от СК “Боляри 2009” триумфира в дисциплините 50 и 100 м бруст с два нови национални рекорда за юноши старша възраст на държавното лично и отборно първенство по плуване. За отбелязване е, че тези рекорди паднаха в рамките на един ден и са най-силните резултати на първенството. На 200 м бруст Баблаков остави конкуренцията далече след себе си, плувайки близо до най-доброто си постижение. Приятна изненада поднесе на 50 м бътерфлай, където финишира с второ време и сребърен медал.
Успешно представяне при юношите ст. възраст направи и Самуил Николов. В гръбния кроул на 50 м той успя да се пребори за сребърния медал срещу 2 години по-големи, финиширайки с лично постижение. На 100 м се класира четвърти, а на 200 метра е седми. Според проведената подготовка се представиха Виктория Колева и Доника Стефанова.
В комплексното класиране по спечелени медали СК “Боляри 2009” е на четвърто място от 49 клуба, съобщи Цветанка Дилова-Нейкова, председател и треньор на клуба.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново