Здравко Баблаков с нов национален рекорд за юноши

Публикувано на вт, 7 ян. 2020
347 четения

Здравко Баблаков приключи изтеклата година с поредния си национален рекорд на 100 м бруст. След като на държавното първенство за юноши и девойки старша възраст в Пловдив Баблаков подобри собствения си национален рекорд на 100 м бруст, една седмица по-късно той направи нова поправка на рекорда си. Този път на държавното по плуване за мъже и жени, финиширайки с трето време. Здравко Баблаков се нареди на седмо място сред 10-те най-добри плувци на България, съобщи доц. д-р Цветанка Дилова-Нейкова, председател и треньор в СК “Боляри 2009”.
Другият състезател, който участва на държавното първенство за мъже и жени – Самуил Николов, който за първа година се състезава при юноши старша възраст, се класира на 9-о място на полуфинала при мъжете на 200 м гръб. Той доказа, че е най-добрият гърбист сред родените през 2004 година и приключи годината, подобрявайки личните си постижения в гръбните дисциплини – 50 м, 100 м и 200 м гръб.
В навечерието на 10-годишнината от учредяването на СК “Боляри 2009”, състезателите му през 2019 г. спечелиха общо 144 медала от държавни първенства, международни турнири и такива, включени в календара на БФПС, както и вътрешни състезания. От тези отличия 63 са златни, 47 сребърни и 34 бронзови медали. Посрещаме Новата 2020 година с оптимизъм и увереност за още по-големи успехи, каза още Цветанка Дилова-Нейкова.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново