Започна основен ремонт в Спортната зала в Павликени

Публикувано на чт, 8 Ное. 2018
320 четения

Започна първият етап от значителен ремонт и подмяна на спортната настилка в Спортна зала “Йордан Петров – Графа” в Павликени. Със собствени средства Общината предприе подменяне на спортната настилка в комплекса. Вече започна демонтажът на съществуваща компрометирана дървена настилка. Предстои да бъде доставена и монтирана съвременна спортна система, сертифицирана за няколко вида спорт. Цялата дейност е финансирана чрез общинския бюджет и вече започна с помощта на работници от БКД. Общата стойност на ремонтните дейности е 149 860,00 лв. с ДДС.
Освен новата спортна настилка ще бъде доставено и монтирано спортно оборудване: комплект врати за хандбал с мрежи, комплект мрежа със стойки, комплект мрежа за тенис със стойки и мултифункционално спортно табло с безжично управление. Върху новото покритие на пода в залата ще бъде направена спортна маркировка за няколко вида спорт.
През миналата година за реконструкцията на съществуващата спортна зала беше изработен инвестиционен проект с обща стойност на разходите 909 068,62 лв. С него Общината трябваше да кандидатства за европейско финансиране от ПРСР, но поради промяна впоследствие в условията и критериите за подбор и най-вече драстично намалената максимална стойност на допустимите разходи, това не беше осъществено. За възможностите на Общината този разход от 909 068,62 лв. е непосилен, затова ръководството реши ремонтът да бъде извършен на етапи.
По тази причина в Бюджет 2018 бяха предвидени средства за ремонт единствено на спортната настилка. След проведена процедура за избор на изпълнител по ЗОП, беше сключен договор с “Арете Строй” ЕООД за изпълнение на предвидените дейности.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново