Ясен е съперникът на “Етър-64” в турнира за Купата на България

Публикувано на ср, 22 Ное. 2023
150 четения

Настоящият носител на Купата на България по хандбал за жени “Етър-64” ще стартира в надпреварата в защита на отличието си с гостуване на новака в елита “Академик-ПУ” (Пловдив). Това реши тегленият в Българската федерация по хандбал жребий за четвъртфиналите.
При жените в турнира се включват 8 отбора. Към шестте от “А” РХГ се присъединяват и “Мартен 67” (Мартен) и вторият тим на “Бяла”, които се състезават в “Б” РХГ. С осем участващи отбора схемата на турнира и пътят към финала вече са ясни. Спазено беше правилото в Наредбата първите четири отбора от миналата година да се срещнат най-рано на полуфиналите. Жребият определи следните четвъртфинални двойки: “Бяла Б” – “Свиленград”, “Мартен 67” – “Бяла”, “Академик-ПУ” – “Етър-64” и “Сливница” – “В. Левски” (Нови пазар).
Срещите от първата фаза при мъжете и четвъртфиналите при дамите са планирани за уикенда 16-17 декември.
Преди това в следващия кръг от първенството на 3 декември “болярките” приемат шампиона “Бяла”, като мачът е в спортната зала в Павликени поради заетост на ДКС “В. Левски”. В последния есенен кръг на 10 декември гостуват именно на “Академик-ПУ”, а точно седмица по-късно двата отбора отново ще се срещнат помежду си, но този път за купата.
При мъжете освен деветте отбора от “А” РХГ, участие ще вземат и отборите от втория хандбален ешелон “Пирин 64”, “Кубрат”, “Беласица” (Петрич), “Мартен 67” и “Калиакра” (Каварна). Носителят на трофея “Шумен 61” и финалистът “Локомотив” (ГО) пропускат първата фаза и ще се включат директно на четвъртфиналите. Спазено беше изискването първите четири отбора да се срещнат най-рано на полуфиналите и жребият беше дирижиран. Оформиха се следните двойки: “Мартен 67” – “Левски” (Левски), “Чардафон” (Габрово) – “Фрегата”, “Кубрат” – НСА, “Бесалица” – “Спартак” (Варна), “Пирин 64” – “Осъм” (Ловеч) и “Калиакра” – “Добруджа”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново