“Виолетовите” чакат “Локомотив” (Пд), феновете ще пълнят стадион “Ивайло”

Публикувано на пт, 22 февр. 2019
159 четения

Трети пореден мач само в рамките на седмица предстои за “Етър” в пролетния полусезон на Първа лига. Играчите на Красимир Балъков приемат “Локомотив” (Пловдив) в двубой от 23-ия кръг на футболния елит, като срещата е в неделя, 24 февруари, от 15:45 ч. на стадион “Ивайло”.
След успеха срещу “Дунав” с 3:0 и снощния мач с “Берое” в Стара Загора, етърци трябва да изиграят трети мач за осем дена в сгъстената програма. Евентуална победа в предстоящия сблъсък може да събере необходимите точки, които гарантират и на теория оставането на “болярите” в Първа лига. Красимир Балъков вече неведнъж подчерта, че това е основната цел и едва след като бъде изпълнена, пред отбора ще бъдат поставени следващи задачи.
Есенният мач между двата тима, игран на “Лаута”, завърши 0:0. Пловдивчани са пряк конкурент на великотърновския тим за шестицата и със сигурност предстои труден мач. Любопитното е, че двата тима ще се изправят един срещу друг на стадион “Ивайло” още веднъж – в четвъртфинал за Купата на България в началото на април.
Билетите ще бъдат пуснати в продажба от петък на касата пред Спортния диспансер. Тя ще работи от 16:00 до 18:00 ч., а в събота от 10:00 до 15:00 ч. В деня на мача същата каса ще работи от 9:00 до 13:00 ч., а от 13:30 ч. ще отворят всички каси на стадион “Ивайло”. “Призоваваме хората да се възползват от предварителната продажба и да не чакат последния момент, защото в минутите преди мача се получават струпвания пред касите. Нека хората да си носят документите за самоличност, пенсионерите и учениците – също съответните документи”, заяви административният директор Страцимир Тинчев. От “Етър” призовават и паркингът пред стадиона да бъде освободен от автомобили от 8 ч. в неделя. В 12 ч. същия ден ще бъде затворена частично ул. “Филип Тотю” в отсечката от ул. “Славянска” до ул. “Бойчо Войвода”, като тя ще бъде за автомобилите на пловдивските привърженици.
Календарът на “виолетовите” за 2019 г. е пред изчерпване, като ще бъде продаван по време на мача “Етър” – “Локо” (Пд) на двата бюфета вътре на стадион “Ивайло”.
Феновете гарантираха поредната си гореща подкрепа за “болярите”, като се надяват публиката да е още повече, отколкото на първия мач срещу русенци, когато имаше над 2000 души. “В неделя на Митичния ,,Ивайло” посрещаме “Локомотив” (Пловдив), който се утвърди като труден съперник както у дома, така и при гостуванията. Очаква ни тежък двубой, но се надяваме, че с нашата неспирна подкрепа отново ще помогнем на момчетата на терена да преодолеят съперника. На ,,Ивайло” се играе трудно, защото феновете на “Етър” са дванадесетият играч на отбора! Елате на мач, станете част от голямото “виолетово” семейство и дайте своя принос за добрата атмосфера на стадиона, защото “Етър” е отборът на Велико Търново”, призоваха в специално обръщение от фенклуба.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново