“Царевец ВТУ” с най-много титли от държавното по модерен двубой

Публикувано на ср, 1 май 2013
575 четения

Отборите на “Царевец ВТУ” станаха държавни шампиони по модерен двубой.

Най-доброто си представяне на държавно първенство по модерен двубой за деца до 10 и 12 години направи СКМП “Царевец ВТУ”. На завършилия в Пазарджик шампионат великотърновци спечелиха три златни медала индивидуално и са отборни шампиони и първенци при щафетите в двата пола. 140 деца от 10 клуба в страната участваха в първенството. Децата до 10 години се състезаваха на 50 м свободен стил и бягане 500 метра. 12-годишните момчета и момичета плуваха 100 м свободен стил и бягаха 1000 метра. Диана Шумбакова стана шампионка при момичета до 10 г. Тя спечели плуването с 35,98 сек. и е втора на бягане с 1:48 мин. Виктория Трайкова се окичи с бронз, Цветина Цанева и Мария Джурова са четвърта и пета от общо 25 момичета. При момчетата в тази възраст Петър Петков е трети в крайното класиране, като спечели убедително бягането с 1,39 мин., но на плуването завърши седми.
В отборната надпревара и щафетата Шумбакова, Трайкова, Джурова и Цанева заеха първо място и са държавни шампионки.
При 12-годишните състезатели “Царевец ВТУ” взе титлите в двата пола.
Преслав Маринов е шампион при момчетата, като спечели безапелационно плуването с 1:10 мин. и е четвърти на бягане. Щафетата на момчетата в състав Преслав Маринов, Петър Петков и Димитър Джуров завърши на 4-о място.
При момичетата шампионка стана Бейза Джесур, а Селин Ейипоглу взе сребърен медал. В отборното и в щафетата Бейза и Селин, заедно с Чисел Стоянова и Ерел Йозгюр станаха държавни шампионки.

“Това е най-силното ни представяне от няколко години.Радвам се, че отборът ни е сплотен и е с изравнени възможности, което доведе до силните резултати. Поздравявам децата за труда, който положиха по време на тренировките, и сега берат плодовете на вложени усилия”, сподели Панайот Паздерков.

Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново