Вторите проби на тримата заразени от “Локо” (ГО) са отрицателни

Публикувано на пт, 10 Юли 2020
163 четения

Вторите тестове на тримата заразени с коронавирус футболисти на “Локомотив” (ГО) се оказаха отрицателни. На двама от тях, които са юноши, е направен PCR тест и този път той е отрицателен. На третия играч, който е на домашно лечение в Павликени, му е направен бърз тест и той също не отчита вирус. Тримата обаче остават под карантина в домовете си.
Под карантина засега остават и останалите 25 футболисти, треньори и клубното ръководство, които бяха изолирани след първите положителни резултати. Играчите са разделени на две групи и са настанени в два хотела. Юношите са заедно с треньорите, а големите са на друго място.
Двете проби са направени от една лаборатория, която е посочена от БФС. Карантината на “Локо” (ГО) е до 15 юли и заради нея пропаднаха планираните две контроли, наруши се ритъмът на подготовка и затова клубното ръководство се опитва тимът от Втора лига да получи същото отношение като отборите от елита, които не са спирани да играят, дори и да имат заразени футболисти.
Постигнато бе със “Спартак” (Варна) и проверката бе пренасрочена за 22 юли (сряда) от 19:30 часа на стадион “Локомотив”. За мача с “Литекс” (Ловеч) също се търси друга дата.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново