“Тера Трак” – “Щастливеца” и “Амфора” – “Сико” на полуфинал

Публикувано на ср, 6 февр. 2019
245 четения

Четири отбора останаха в битката за отличията в настоящото издание на зимния турнир по футбол в ДКС “Васил Левски” след оспорвани четвъртфинални мачове. Това са “Тера Трак”, “Амфора”, “Сико” и “Ресторанти Щастливеца”, продължаващи на полуфиналите.
Супердрамата бе в мача между “Евролукс” (Джулюница) и “Ресторанти Щастливеца”. В редовното време двата тима не успяха да си отбележат гол и се стигна до дузпи. При тях от общо десет удара само един бе точен – Христо Стоев, който прокара топката в мрежата зад Добрин Костов. Така тимът на “Ресторанти Щастливеца” спечели драматично с 1:0.
Досегашният шампион “Лайтс” бе елиминиран от “Тера Трак” с 2:0. В герой за победителите се превърна Мартин Иванов, отбелязал и двете попадения. Той вкара за 1:0 с удар от малък ъгъл още в 5-ата минута, а в средата на втората част покачи на 2:0 с гол “а ла Тодор Неделев” – при атака на “Лайтс” топката бе отбита и Иванов от своята половина прехвърли красиво излезлия към границата на наказателното си поле вратар Венци Димитров.
Дузпи решиха и мача между “Амфора” (Драганово) и “Табако Трейд” (Полски Тръмбеш). Двата отбора завършиха 1:1, след като Борислав Иванов изведе тръмбешчани напред в 3-ата минута, а в 10-ата Мартин Йорданов изравни. При ударите от бялата точка драгановчани вкараха 4 пъти, докато тръмбешчани – три и така “Амфора” стана полуфиналист.
“Сико” пък пречупи с 3:2 “Ветерани плюс” с надмощие след почивката. Добрин Петров откри резултата в 10-ата минута, а в края на първото полувреме с автогол на Мирослав Терзиев стана 2:0. “Ветераните” върнаха интригата в 23-ата минута, в която Мишо Кънев за пореден път се отчете с попадение в турнира. Последваха напрегнати минути, но в 36-ата отново Добри Петров до голяма степен предреши нещата с попадение за 3:1. Последва финален щурм на “ветераните”, който им донесе гол на Владимир Янков за 3:2 и драматични оставащи финални секунди, но “Сико” удържа победата.
Така днес на полуфиналите в първия мач от 18:00 ч. излизат един срещу друг “Тера Трак” и “Ресторанти Щастливеца”, а от 19:00 ч. играят “Амфора” и “Сико”. Финалите са в петък, като от 18 ч. е мачът за 3-4 място, а от 19 г. – големият финал.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново