“Тера Трак” спечели Лига България

Публикувано на ср, 7 юли 2021
379 четения

Великотърновският тим “Тера Трак”, воден от Тихомир Тодоров, постигна изключителен успех, като спечели Лига България. Надпреварата бе организирана от Българска асоциация по минифутбол в Несебър, а турнирът е втори по сила у нас след Шампионската лига. С успеха си великотърновци добиха право да представят страната на финалите на Лига Европа, които ще се проведат в Римини (Италия) в началото на септември, заедно с тези на Шампионската лига на Стария континент. Всички разходи по участието в Италия и екипировката ще са за сметка на БАМФ.
В турнира край морето участваха 28 аматьорски отбора, разделени в седем групи. Тера Трак” записа три победи в своята група. Великотърновци удариха “Феникс” (Ловеч) с 3:1, “Райкомерс” (София) със същия резултат, но след дузпи (0:0 в редовното време), и “Спортинг” (Троян) с 5:0.
На осминафиналите бе елиминиран “Ати орбит консулт” (Сф) с 3:1 след дузпи, а на четвъртфиналите “Трето полувреме” (Сф) с 4:1. Любопитното за този мач е, че започна вечерта, а приключи следващата сутрин заради прекъсване, предизвикано от разразила се буря. На полуфинала “Тера Трак” отстрани двукратните шампиони на страната по минифутбол от “Саяна” (София), за които играха великотърновците Александър Николов и Георги Каравасилев – Фешъна след 0:0 и 3:1 с дузпи.
Финалният мач противопостави момчетата на Тихомир Тодоров отново на “Феникс” и бе спечелен с категоричното 5:1.
Екснационалът Петър Михтарски награди шампионите с купа и медали, призът за MVP на финалите стана притежание на Любомир Генчев. Интересно е, че всички дузпи бяха пазени от Венци Димитров, който винаги спасяваше удар на съперник, и изпълнявани безгрешно от Любо Генчев, Тихомир Кънев и Георги Колев. Освен тях в състава на носителите на трофея бяха още вратарят Иван Христов, Николай Андреев, Илиян Илиев, Людмил Петров, Явор Генчев, Мартин Иванов, Тихомир Кънев и Илиян Димитров.
“Всички момчета получаваха игрови минути и по този начин съхраниха силите си до края на турнира. Факт е, че в последния ден изиграхме три мача, а бяхме далеч по-свежи от съперника на финала, доминирахме напълно”, коментира Тихомир Тодоров. Той специално благодари на спонсора на отбора Ивайло Иванов за огромната подкрепа.
“Тера Трак” е създаден през 2014 г. Отборът е сплав от опитни футболисти, известни от професионалния футбол, и момчета, минали през различни школи. Капитан на тима е Росен Ванков, който заедно с Даниел Димитров и Петър Петров пропусна Лига България. С трите си титли на местно ниво и два финала от републикански турнири воденият от Тихомир Тодоров тим е най-успешният във Велико Търново.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново