“Чавдар” (Етр) спечели турнира “Манзаров”, Стоичков връчи купата и златните медали

Публикувано на пт, 19 апр. 2013
193 четения

Изненадващо, но напълно заслужено, отборът на “Чавдар” (Етрополе) спечели десетото юбилейно издание на юношеския турнир в памет на Юлиян Манзаров. Шест отбора (четири български и два от чужбина – румънският “Стяуа” и черногорският “Единство”) си оспорваха първото място и медалите в четиридневната надпревара в Свищов. Организатори на турнира бяха Фондация “Ангели от Лим”, Община Свищов и Стопанска академия “Д. А. Ценов”.
Етрополци успяха да вземат драматично първото място в група “Б”, където “Стяуа” би с 2:0 “Лудогорец”, но на следващия ден “Чавдар” удари с 1:0 румънците, а в последния си мач завърши наравно 0:0 с “Лудогорец” и с 4 т. оглави класирането и отиде на финал. Другият финалист, както вече писахме, бе “Единство” (Черна гора).
В мача за 5-6 място се срещнаха “Ботев” (Пловдив) и “Лудогорец”, завършили последни в групите си. “Канарчетата” спечелиха с 2:0 и станаха пети.
Нямаше интрига и в мача за 3-4 място между ЦСКА и “Стяуа”. Разочаровани от отпадането си, румънците излязоха с част от резервите. ЦСКА поведе с 3:0 и в крайна сметка спечели купата за третото място и бронзовите медали с 3:1.
Голямата битка бе за златните отличия. “Чавдар” и “Единство” направиха много оспорван мач, завършил без голове – 0:0. Както и в миналогодишния финал, наложи се победителят да бъде определян след дузпи. Тимът от Етрополе вкара първите си 4 удара, докато вратарят му Мартин Методиев извади две дузпи на черногорците. Така без да се наложи изпълнение на петия удар, “Чавдар” (Етрополе) спечели с 4:2 и ликува заслужено.
Купата и златните медали бяха връчени на етрополци от легендата Христо Стоичков, който бе в прекрасно настроение от победата на своя тим. Сребърните медали на “Единство” връчи ректорът на Стопанска академия Величко Адамов, а бронзовите – секретарят на Камарата на румънския парламент Николае Мукович.
По традиция имаше и индивидуални награди за най-добрите. Мартин Методиев от “Чавдар” заслужено бе обявен за най-добър вратар, като в групата и на финала въобще не допусна гол, а при дузпите спаси 2 от 4.
Милан Грандов от “Единство” стана голмайстор на турнира. За най-добър защитник бе обявен Алин от “Стяуа”, а за най-добър състезател на турнира наградата отиде у Харис Махмутович от “Единство” (Ч. гора).
“Ботев” (Пд) заслужи купата за спортсменство за получени едва три жълти картона. По традиция своя награда връчи и Националният фенклуб “Манчестър Юнайтед” на Антони Иванов от “Лудогорец” за феърплей.
От името на президента на БФС Борислав Михайлов красив плакет на организатора Георги Манзаров връчи шефът на Зоналния съвет на БФС Георги Велинов. Самият Георги Манзаров пък отличи с плакет отбора на ЦСКА – единственият клуб, който досега е участвал във всичките десет издания на турнира.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново