“Търново Юнайтед”, “Долапчиеви” и “Вило Килифарево” също на 1/8 финал

Публикувано на пн, 27 ян. 2014
763 четения

Отборът на “Долапчиеви” се класира за осминафиналите на зимния турнир по футбол в ДКС “Васил Левски”, като в оспорван мач за второто място в група “В” победи с 3:1 състава на “Ресен-2012”. Антон Леонов изведе “Долапчиеви” напред в последната минута на първото полувреме. В 29-ата Светослав Стефанов покачи на 2:1, но три минути по-късно Ивайло Папазов намали на 2:1. В самия край на мача Красимир Димитров с трети гол напълно успокои своите. “Долапчиеви” завършват втори, а до края остава само мачът “Амфора” – “Алпласт”.
След двете си убедителни победи, класирали го за следващата фаза, горнооряховският “Импулс” си позволи да завърши наравно 0:0 с “Ветеран турист”. Предпазливата игра на двата отбора не донесе голове за всичките 40 минути. Второто място в групата ще се реши в последния мач между “Скорпион Инвестстрой” и “Шарком Инком”, в който “скорпионите” се нуждаят от победата.
“Лайтс-Табак” взе първата си победа в турнира едва в последния си мач, като разби с 4:1 “Чешмата”. Първи откри съперникът чрез Борислав Гецов в 9-ата минута, а три минути преди почивката Калоян Илиев изравни. Най-силните минути на “Лайтс-Табак” бяха в средата на втората част, когато Мариян Генов покачи на 2:1 в 31-ата минута, а още в следващата Бисер Пенчев вкара за 3:1. Четвъртият гол, оформил победата, бе дело на Петър Петров. В понеделник в тази група е последният мач “Приятели” – “Ив Комерс”.
“Блек Боул” взе първа победа в група “Г” с 3:0 над аутсайдера “Фантом”. Георги Лазаров откри в 5-ата минута, а Данчо Момчилов в 14-ата удвои. Превъзходството на “Блек Боул” бе осезаемо и в 26-ата минута Мише Тодорски оформи класическата победа – 3:0.
В тази група отборът на “Търново Юнайтед” се класира за осминафиналите, въпреки загубата си с 2:0 от лидера “Алумина Елит”. Мачът между двата отбора снощи завърши 2:0 за “Алумина Елит”, но играчите на “Търново Юнайтед” също продължават напред, след като събраха 4 точки. Толкова има и “Блек Боул”, но е с гол по-лоша голова разлика, а мачът между двата тима бе завършил наравно. Група “Г” е първата, в която вече се изиграха всички срещи.
Стоян Здравков откри за “Алумина Елит” в 7-ата минута, а в 24-ата Виктор Джуров оформи победата с поредното си попадение в турнира. Това бе негов шести гол, с който той е втори сред голмайсторите след Илиян Димитров, който има 10.
“Вило Килифарево” също продължава напред, като в решаващ мач в група “Д” драматично победи с 3:2 “Спарта”. Красимир Тодоров изведе тима напред в 9-ата минута, а всичко в мача се реши в края на полувремето, когато за три минути паднаха три гола. Стилян Колев изравни в 17-ата, но веднага след това отново Тодоров вкара за 2:1, а в 19-ата Валентин Николов добави и трети гол. До края самоводчани върнаха само един гол чрез Мартин Катъров, но това не бе достатъчно. Напред продължава и “Гранде”, който има да изиграе един мач срещу “Ботев-21” (Дебелец), но той вече е без значение.
В група “Ж” също всичко е ясно. В мач за третото място “Тремол” би с 3:0 “Младите боляри”. Хеттрик за победата вкара Владимир Янков в 12-а, 23-а и 29-а минути. “Яна-1” (Ресен) и “Илстрой” продължават, като ще определят първенеца в групата в директен мач.
“Никон-М” се оказа най-качественият отбор в група З”, като спечели и трите си мача. Вчера тимът разгроми с 4:0 “Россониери”. Радослав Стефанов си вкара автогол с глава в 6-ата минута, а Игнат Игнатов покачи на 2:0. След почивката Ивайло Трухчев добави трети гол, а отново Игнатов обра овациите с красив гол с мощен удар в 29-ата минута. Това бе негово шесто попадение и той също стана втори сред голмайсторите. Кой ще е втори в групата ще определят в директен мач “Бек” и “Банка ДСК”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново