“Стрела” (Ореш) втори на международния турнир “Марга Аурея”, изпревари румънци

Публикувано на чт, 1 авг. 2019
67 четения

За шеста поредна година кметството на с. Ореш и местният ФК “Стрела” организираха провеждането на Международен турнир по футбол “Марга Аурея”. В него взеха участие отбори от две страни и три населени места.
Победителят в турнира бе решен след мача между отборите на “Стрела” (Ореш) и “Раковски” (гр. Раковски). В оспорвана среща домакините отстъпиха и заеха почетното второ място, а победител стана тимът на “Раковски”. Трети в класирането е румънският “Победа” (Стар Бешенов). Футболистите от побратименото румънско село Стар Бешенов е печелил четвъртото издание на международния турнир и участва ежегодно в спортната надпревара.
Победителите в турнира “Марга Аурея” бяха наградени с медали и купи от представителите на общинското ръководство, които бяха част от футболното събитие. Индивидуални отличия бяха връчени и за най-добър футболист, най-добър вратар, най-добър защитник, голмайстор на турнира и отлично съдийство.
Председателят на ОбС – Свищов, д-р Кристиян Кирилов, ресорният зам.-кмет на Община Свищов Борислав Замфиров и секретарят на Общината Любомира Петрова поднесоха на кмета на Ореш Любомир Иронов две футболни топки като жест на внимание за организирането на международното събитие, които той от своя страна подари на гостуващите отбори, заели първо и трето място в турнира.
Любомир Иронов благодари на своите спомоществователи в лицето на кмета на Общината Генчо Генчев и бизнесмена Александър Караджов, както и на народния представител Станислава Стоянова, от името на която получи поздравителен адрес.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново