Всеки клуб ще номинира само по 1 състезател на “Спортист на годината”

Публикувано на ср, 5 Дек. 2012
119 четения

Само по едно име ще може да номинира във всяка от категориите даден спортен клуб от Велико Търново за анкетата “Спортист на годината” на старата столица, съобщиха организаторите. Така съответният клуб ще посочва само по един човек за “Спортист на годината” в категория “мъже и жени”, един за категория “юноши и девойки” и един за “Треньор на годината”. От новия регламент пак се очертава да има недоволни, тъй като някои клубове имат по няколко състезатели с добри постижения, особено при подрастващите.
Както вече писахме, крайният срок за подаване на предложенията в Общината е 7 декември. Към номинациите задължително трябва да има информация за спортните постижения и постигнатите призови места през настоящата 2012 г. Гласуването от страна на членовете на Постоянната комисия по спорта, туризма, децата и младежта, както и от спортните журналисти ще бъде най-вероятно в края на следващата седмица, като дотогава организаторите смятат най-обстойно да проверят подаваната информация за постиженията. Призьорите ще бъдат обявени и наградени от кмета Даниел Панов на тържествена церемония в навечерието на Коледа.
5000 лв. е наградният фонд на анкетата, ще си ги разпределят влезлите в топ 10 при мъжете и жените, топ 5 при юношите, както и Треньор № 1 на В. Търново.
Новото е, че на всички тях, освен паричните премии и грамотите, за първа година ще има специални статуетки.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново