“Пирин” иска да си върне Боджадж

Публикувано на пт, 22 май 2020
72 четения

Нападателят се прибира днес от Лондон в “Етър”

“Пирин” (Благоевград) иска да си върне обратно от “Етър” нападателя Флорент Боджадж. Ръководството на клуба е започнало преговори с футболиста, като един от шефовете на клуба се е свързал с играча, който в момента е в Англия.
Фло Боджадж бе под карантина в Лондон до вчера, тъй като баща му е с коронавирус. Карантината на футболиста вече изтече и се очаква днес той да се прибере във Велико Търново, където обаче трябва да изкара нова 14-дневна карантина съгласно действащите в момента разпоредби.
Това означава, че Боджадж ще е в принудителна почивка до 4 юни, ден преди подновяването на първенството. Тогава на него ще му бъде направен и PCR тест, след който може да поднови занимания с “виолетовите”.
“Здрав съм, чувствам се добре. В петък се прибирам в България”, съобщи за “Янтра ДНЕС” Фло Боджадж.
От Благоевград твърдят, че нападателят е желан от още два елитни отбора.
Контрактът на Флорент Боджадж с “Етър” е до 30 юни. Договорите на българските футболисти, които изтичат през май и юни обаче, ще се удължат автоматично до края на настоящия сезон, заяви генералният секретар на Професионалната лига Атанас Караиванов. Решението е на изпълкома на БФС.
“Това първенство ще се доиграе със старите футболисти и по старите правила. Затова и трансферният период се отваря на 17 юли”, добави още Караиванов. Това важи и за преотстъпените играчи, които нямат право да се връщат в своите отбори до 17 юли.
Освен на Боджадж, през лятото изтичат и договорите на “Етър” с Анатоли Господинов, Цветомир Цанков, Яни Пехливанов, Александър Дюлгеров, Здравко Илиев, Иван Скерлев, Кoльо Станев, Никола Колев, Дино Мартинович, Иван Стоянов, Милчо Ангелов и Иван Петков. Служебното удължаване до 17 юли обаче дава възможност на клубното ръководство да проведе спокойно преговорите със състезателите и да съхрани желаните за новия сезон.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. Д. ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново