“Павликени” стартира с 16 футболисти, Димо Атанасов се завърна в родния клуб

Публикувано на пт, 14 ян. 2022
422 четения

Третодивизионният ОФК “Павликени” започна подготовка в сряда за пролетния дял от първенството на Северозападната Трета лига. Шестнайсет футболисти се включиха в първото занимание на градския стадион, водено от старши треньора Мартин Кръстев. Състезателите започват годината на чисто, всички възнаграждения от миналата са изплатени коректно от ръководството още преди празниците.
Тренировките ще се водят при домашни условия, договорени са три контролни мача. Първият е на 22 януари срещу “Янтра” (Полски Тръмбеш). Седмица по-късно е двубоят с втория състав на “Етър” (Велико Търново). За 5 февруари е договорена срещата с “Академик” (Свищов). Други проверки няма да има, тъй като павликенчани подновяват участието си в първенството на Северозападна Трета лига на 12 февруари с отложения мач от 17-ия кръг на шампионата като гости на “Вихър” (Славяново).
Единственото зимно попълнение е Димо Атанасов, който се завърна в родния си клуб. Халфът е роден на 24.10.1985 г. в град Павликени. Той е юноша на ОФК “Павликени” и бивш младежки национал. На 18-годишна възраст започва да играе професионален футбол в елита на България с екипа на столичния “Локомотив”, който записва около 150 мача. В своята кариера на професионален футболист полузащитникът има изиграни 327 мача във всички турнири (мачове за купата на България, бившия турнир за купата на УЕФА и участия в националния отбор на България до 21 години). Носил е екипите още на ПФК “Лудогорец 1945” (Разград), ПФК “Ботев” (Пловдив), ПФК “Локомотив” (Пловдив), ПФК “Славия” (София), ПФК “Черно море” (Варна), ФК “Марек” (Дупница), ФК “Верея” (Стара Загора), ФК “Спартак” (Плевен), ОФК “Локомотив” (ГО), ФК “Етър ВТ” (В. Търново) и ФК “ЦСКА 1948” (София). През есента игра за “железничарите” от Горна Оряховица. Димо Атанасов ще се състезава за първия отбор и ще тренира детската формация на павликенския клуб.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново