“Павликени” измъкна 1:1 в Славяново

Публикувано на вт, 24 Ное. 2020
160 четения

Красен Трифонов измъкна точката за “Павликени”.

Съставът на ОФК “Павликени” взе поредна ценна точка като гост. Играчите на Димитър Тодоров завършиха наравно 1:1 при гостуването си на “Вихър” (Славяново).
Домакините владееха повече топката и се опитваха да атакуват, но срещнаха солиден отбранителен вал, който не им оставяше особени шансове. Половин час след началния съдийски сигнал ветеранът Десислав Русев все пак успя да намери път към мрежата на Венци Димитров, вкарвайки с глава – 1:0.
Павликенчани обаче не се предодаха и потърсиха активно изрвняването. То стана факт секунди след почивката, когато капитанът на гостите Красен Трифонов се възползва от подаване на Стефан Гинчев, нахлу отдясно и изравни за 1:1. До края на мача за домакините капитанът Константин Генков и Десислав Русев не се възползваха от шансове да променят резултата. За гостите пък Гинчев и Борислав Иванов бяха на върха на атаките, но не успяха да отбележат. Равенството спря съперниците да се изкачат в подножието на върха в класирането.
“Доволен съм от представянето на отбора, надиграхме съперника. На практика ни отбелязаха гол, без да са създали положение. През втората част изпълнихме осем корнера пред вратата им”, разказа Димитър Тодоров – старши треньор на павликенчани.
“Павликени” е на 8 място в класирането, а в неделя завършва полусезона с домакинство в местното дерби срещу “Янтра” (П. Тръмбеш). Тимът прави уникално представяне като гост тази есен, като в деветте си мача навън записа 4 победи и 4 равенства и само една загуба в гр. Левски с минималното 1:0, което го прави един от най-силно представящите се гости в Северозападната Трета лига.
ОФК “Павликени”: Венцислав Димитров, Борислав Гецов, Ивайло Велчев, Георги Христов, Цветомир Додуров, Ивайло Маринов, Александър Узунов, Борислав Иванов, Никола Какамъков, Стефан Гинчев, Красен Трифонов.
Водач в групата е “Левски” (Лом) с 36 т. и два мача по-малко, следван от “Севлиево” и “Спартак” (Плевен) с по 31 и “Янтра” (ПТ) и “Ботев-2” (Враца) с по 30 точки.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново