Водещите пилоти стартират отново на “Писта Велико Търново”

Публикувано на пн, 22 Апр. 2013
464 четения

Над 40 автомобила се очаква да стартират на Втория кръг от шампионата на затворен маршрут, който ще се проведе на писта “Велико Търново” на 27 и 28 април. Шестото издание на надпреварата се организира отново от “Етър Рейсинг тим”, информира председателят на клуба и директор на пистата Димитър Стефанов. Съорганизатори са Спортен клуб “Мегапорт”, Община Велико Търново и Българската федерация по автомобилен спорт. Огромна подкрепа за състезанието в старата столица отново оказва Общината. Институцията осигурява охраната, озвучаването и купите за победителите в отделните класове. Председател на Организационния комитет е кметът на града инж. Даниел Панов, зам.-председател е Николай Ашиков, председател на Общинския съвет. В Организационния комитет влизат още Димитър Стефанов и Валентин Бонев, който е Рейс директор.
“Организацията върви с пълна сила. Охрана, пожарна, полиция и мед. екипи са подсигурени. По трасето се работи усилено, обезопасяват се мантинелите. Очакваме поне 40 автомобила да стартират на пистата”, коментира Димитър Стефанов. Автомобилите ще бъдат разделени в три групи. Група Super – автомобили до 1600 куб. см, група RS – автомобили от 1600 куб. см до 2000 куб. см, и група Maxi – автомобили над 2000 куб. см. До тази вечер се приемат заявките за участие. До момента участието си са потвърдили водещите родни пилоти, както и всички великотърновски състезатели.
Трасето на надпреварата обхваща района на Западния пътен възел и е с обща дължина 2650 метра. По него автомобилите ще навъртят 14 обиколки, като преодолеят общо 37,1 км. Стартовата решетка се определя също като при Формула 1, след квалификации за място. Състезанието в неделя протича в три отделни сесии.
На 27 март (събота) от 13,00 до 18,00 ч. са тренировката по график. В неделя от 10,30 ч. е официалното откриване на състезанието пред MALL В. Търново, в 11,00 ч. започва битката по трасето.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново