Водещи състезателки идват за дамското рали във В. Търново

Публикувано на пт, 22 мар. 2013
282 четения

За втора поредна година на полигона на СБА във В. Търново ще се проведе дамско рали, което е част и от националния рали шампионат за жени. За първи път участничките ще бъдат разделени в три, а не в 4 класа, съобщи президентът на клуба съорганизатор “Етър Рейсинг тим” Димитър Стефанов.
На 24 март дамите ще мерят сили зад волана на автомобили с мощност до 1200 куб. см, от 1200 до 1600 куб. см и над 1600 куб. см. Стартът е в 11 часа, като програмата предвижда две изпитания между конуси за време на полигона и “попътна книга” по маршрут В. Търново – Шемшево – Леденик и обратно за зададено време.
Интересното на “книгата” е, че всичко по трасето е описано, а на определено място ще бъде разположена часова контрола, в която автомобилите трябва да влизат за точно време. По-ранното или по-късното влизане носи наказателно време, обясни Димитър Стефанов, който ще бъде и технически комисар на ралито. Съорганизатор е Община В. Търново. Освен купи за призьорките са осигурени награди и от козметичен салон “Бюти”.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново