“Локо” (ГО) стартира полусезона с отлична селекция и много надежди

Публикувано на пт, 22 мар. 2013
696 четения

Горноряховският “Локомотив” направи най-силната си селекция в последните десетина години и очаква с много амбиции стартиращия пролетен полусезон в Северозападната “В” група. Представянето на “железничарите” през есента бе повече от трагично – отборът спечели една-единствена победа и взе три ремита, като събраните 6 т. му стигнаха само за незавидното 10-о място от 12 отбора – т.е. точно над чертата на изпадащите.
Директорът на клуба Бончо Генчев и старши треньорът Димитър Печикамъков обаче запретнаха ръкави и през паузата привлякоха сериозни имена – играчи със стаж в професионалния футбол. При това – повечето от тях са бивши футболисти на “Етър”. В атаката дойде голмайсторът на “Б” група за 2011 г. Тихомир Кънев, който наниза доста голове в контролите. Другото име там е на Любомир Генчев, който за пръв път ще играе заедно с брат си Явор Генчев.
В халфовата линия ново име е Антоний Балъков, в дефанзивен план отново в тима е друг бивш етърец Димитър Димитров – Херо. Защитникът Даниел Панайотов преди време вече игра за горнооряховския тим и сега се завръща отново.
На вратата титуляр вече е Александър Димов – Пантерата. Със сигурност треньорът Печикамъков няма да разчита на вратаря Стоян Петков, който е отишъл да работи в чужбина.
С резултатите си в контролите “Локомотив” (ГО) направи истински бум. В седем изиграни мача тимът не пусна нито един гол и завърши с обща голова разлика 24:0! Стартът бе на стадион “Ивайло” с 5:0 срещу юношите ст. възраст на “Етър 1924”. Два мача при разменено гостуване бяха изиграни с “Бенковски” (Бяла), като и в двата локомотивци спечелиха с по 4:0. С 2:0 бе ударен “Две могили” (Русенско), а единственото реми бе при гостуването на “Шумен”, в което възпитаниците на Д. Печикамъков надиграха домакините, но завършиха 0:0.
В Севлиево дойде победа с 3:0 над юношите на “Видима-Раковски”, подсилени и от играчи от мъжкия отбор, а в последния си спаринг “Локо” (ГО) би с 6:0 “Алекс ОК”. До почивката “железничарите” вкараха само два гола чрез Мартин Иванов и Тихомир Кънев, а “алексите” се държаха по-равностойно. През втората част в състава на гостите влязоха по-опитните играчи, а надмощието на горнооряховци бе изразено в още 4 гола. Балъков и Любо Генчев се разписаха, второ попадение добави Кънев, а централният бранител Иван Пенев също се записа сред голмайсторите след пробив от дълбочина и двойно подаване.
Всичко това дава надежди за едно много по-достойно присъствие на “Локо” (ГО) в групата през пролетта, а първият им мач в неделя може да се окачестви като дербито на кръга. На 24 март от 15:00 ч. горнооряховци гостуват на абсолютния лидер в групата “Локомотив” (Мездра), който досега има 10 победи и само 1 реми. Дали играчите на Димитър Печикамъков ще вземат точки в Мездра, ще се разбере в неделя, но със сигурност е ясно, че предстои много здрав мач.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново