“Локо” (ГО) спечели Купата на M&BM след драматична победа над “Етър”

Публикувано на ср, 10 окт. 2018
338 четения

Малките локомотивци спечелиха Купата на M&BM, като измъкнаха победа с 2:1 на финала срещу “Етър” в тазгодишното издание на турнира в ДКС “В. Левски”. Надпреварата за деца, родени 2007 г., е организирана от Асоциацията на българските футболисти, Българския футболен съюз и Община Велико Търново и се провежда под патронажа на кмета Даниел Панов.
Етърци стигнаха безапелационно до финала, като разбиха съперниците си, без да допуснат гол във вратата си – “Левски 1986” (Стражица) с 5:0, “Академик” (Свищов) с 2:0 и “Янтра” (П. Тръмбеш) със 7:0. В другата група “Локомотив” (ГО) се класира по-трудно след победи над “Белица” (Килифарево) с 2:0 и “Павликени” с 4:0, но в директен спор с “Изгрев-93” (Царевец) завърши 1:1 и стана първи след по-добра голова разлика.
Финалът премина при тотален превес на “виолетовите”, които обаче загубиха мача след две грешки. Още в началото те натиснаха, но допуснаха бърза контра, завършила с гол на Мартин Господинов за 0:1. После се игра само пред вратата на гостите, но топката така и не влезе във вратата им след серия от удари, а Антонио Марков нацели и гредата. Отлично обаче пази вратарят на “Локо” Мариян Любомиров, който спаси всичко възможно.
Драмата дойде малко преди края – червен картон за Николай Станев от гостите и дузпа за “Етър”, която Никифор Гълъбов превърна в 1:1. Буквално в последните секунди обаче вратарят на етърци сгреши, топката рикошира от Петър Йотов и влезе в мрежата – 1:2.
“Локомотив” стана първи, етърци – втори, за 3-4 място “Академик” обърна “Изгрев-93” с 2:1, за 5-6 място “Белица” (Килифарево) – “Левски 1986” (Стр) 1:0, за 7-8 място “Павликени” – “Янтра” (ПТ) 1:0. Първенецът получи Купата на M&BM, а всички тимове – футболни екипировки и топки, които са осигурени от компанията, която е генерален спонсор на турнира.
Наградите връчваха Красимир Балъков, Илиян Киряков, Георги Бойчев, Стефан Чакъров, Красен Трифонов, Йордан Дурчев, Георги Давидов, Трендафил Коцев и Страцимир Тинчев. “Футболът е емоция, трябва да можете да губите, за да се научите да побеждавате. Трябва да преследвате целите си и да работите, да слушате треньорите си. Поздравявам всички, мъжка игра на финала, но има само един победител – честито на “Локомотив”. Пожелавам ви един ден да взимаме автографи от някои от вас”, обърна се към малките футболисти легендата Красимир Балъков. Ани Радоева от M&BM благодари на всички участници и обяви, че турнир ще има и догодина, след което връчи парични премии на треньорите и капитаните на първите три отбора. Купа за принос към турнира бе връчена на Трендафил Коцев.
Най-добър състезател е Кристиян Байдаков от “Локо”, голмайстор – Радослав Найденов от “Етър”, вратар – Мариян Любомиров от “Локо”, защитник – Теодор Райков от “Етър”, халф – Димитър Тодоров от “Белица”, нападател – Мартин Господинов от “Локо”, най-техничен играч – Антонио Марков от “Етър”, най-полезен – Иван Капитанов от “Академик”, а най-добър треньор – Йордан Петров от “Локо” (ГО).
Страницата подготви
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново