“Локо” (ГО) се разделя с футболистите, ще доиграва с юноши

Публикувано на вт, 31 мар. 2020
399 четения

„Локомотив” се разделя с по-голямата част от футболистите си заради кризата, създадена от епидемията от коронавируса. Ако въобще бъде подновено първенството във Втора лига, „железничарите” ще разчитат само на няколко опитни състезатели и предимно на юноши. Ако не бъде подновено, повечето играчи ще бъдат поканени да се присъединят отново към отбора за новото футболно първенство.

На този етап се запазва треньорският щаб, но с редуцирани възнаграждения. Ще бъдат запазени и четирима от играчите с професионални договори – Иво Харизанов, Вълчан Чанев, Жак Пехливанов и Айкут Рамадан, като те също ще получават намалени възнаграждения. Стефан Неделчев е изявил желание да остане и да довърши сезона с „Локо” и без заплата. За допълване на отбора ще се разчита на юношите от школата.

Останалите футболисти на „Локо”, които имат професионален статут, могат да изберат дали да отидат на борсата или да разтрогнат договора си и да си търсят нов отбор. Всъщност на повечето договорите така или иначе изтичат в края на първенството.

На този етап заради мерките, наложени за ограничаване на епидемията, няма тренировъчен процес. Почти сигурно е, че първенството няма да бъде подновено в началото или средата на май.

Извънредното положение отложи за неопределено време и Общото събрание на клуба, което трябваше да бъде на 31 март. То ще проведе, след като отпаднат ограниченията за събиране на повече хора на едно място.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново