“Локомотив” – “Левски” и нова книга за 100 г. футбол в Горна Оряховица

Публикувано на пт, 27 Сеп. 2019
129 четения

Един век организиран футбол ще честват тържествено утре в Горна Оряховица. За негово начало се смята мачът между габровския “Чардафон” и горнооряховския “Атлетик”, игран на 21 септември 1919 г. Същата дата се отбелязва като начало на организирания футбол и в Габрово и стогодишнината там вече беше отпразнувана.
Съботният ден е изцяло посветен на вековния юбилей в железничарския град, като куп интригуващи прояви ще отбележат празника. В 15.30 ч. ще бъде открита изложбата “100 години организиран футбол в Горна Оряховица”, експонирана във фоайето на спортна зала “Н. Петров”. Веднага след това е и презентацията на новата книга “Ретро Локо”, посветена на юбилея. Луксозното издание, пълно с информация и снимки, е събрало най-паметните моменти от историята на футбола в града.
В 17:00 ч. проявите на стадион “Локомотив” започват с дефиле на Мажоретния състав на СУ “Вичо Грънчаров”, след което предстои церемония по връчване на отличия за принос в развитието на футбола в Горна Оряховица. После програмата предвижда Акробатично шоу от състезатели на КСА “Акро Нова”.
Кулминацията на празника е демонстративният мач между ветераните на “Локомотив” (ГО) и столичния “Левски”, който започва от 18:00 ч. и публиката ще може да види и си припомни уменията на редица обичани футболисти, носили черно-бялата фланелка през годините, както и техните колеги от “синия” тим.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново