“Локомотив” (ГО) се раздели с футболистите, ще доиграва с юноши

Публикувано на пн, 4 май 2020
181 четения

“Локомотив” се разделя с по-голямата част от футболистите си заради кризата, създадена от епидемията от коронавируса. Ако бъде подновено първенството във Втора лига, “железничарите” ще разчитат само на няколко опитни състезатели и предимно на юноши. Ако не бъде подновено, повечето играчи ще бъдат поканени да се присъединят отново към отбора за новото футболно първенство.
На този етап се запазва треньорският щаб, но с редуцирани възнаграждения. Обявено бе, че ще бъдат запазени четирима от играчите с професионални договори – Иво Харизанов, Вълчан Чанев, Жак Пехливанов и Айкут Рамадан, като те също ще получават намалени възнаграждения. Стефан Неделчев е изявил желание да остане и да довърши сезона с “Локо” и без заплата. За допълване на отбора ще се разчита на юношите от школата.
Останалите футболисти на “Локо”, които имат професионален статут, могат да изберат дали да отидат на борсата, или да разтрогнат договора си и да си търсят нов отбор. Всъщност на повечето договорите, така или иначе, изтичат в края на първенството.
Извънредното положение отложи за неопределено време и Общото събрание на клуба, което трябваше да бъде на 31 март. То ще се проведе, след като отпаднат ограниченията за събиране на повече хора на едно място.
Малко по-късно обаче стана ясно, че клубът освобождава обявения за сигурен оставащ капитан на отбора Иво Харизанов. “ОФК “Локомотив” (Г. Оряховица) и капитанът Иво Харизанов прекратиха официално взаимоотношенията си. Благодарим за професионалното и всеотдайно отношение към клуба през годините! Пожелаваме на Иво Харизанов успех в следващите му начинания”, гласеше официалното съобщение в страницата във Фейсбук.
Иво Харизанов обаче се включи под публикацията и написа следното: “Искам само да уточня, че още не съм разтрогнал договора си и няма да е по моя вина разтрогването му! И като капитан на отбора винаги съм защитавал всички в този клуб и винаги съм играл със сърце за този отбор”.
От горнооряховския клуб уточниха, че категорично няма да преустановяват участието си в професионалния футбол. “Във връзка с тиражираната в интернет пространството информация, че ОФК “Локомотив” (ГО) няма да продължи първенството след отмяната на извънредното положение в България, това не е вярно и не отговаря на истината!
Първенството ще бъде доиграно, както ръководството оповести преди време. Вън от съмнение е, че отново в Горна Оряховица ще има професионален футбол и през новия футболен сезон.”

loading...
Пътни строежи - Велико Търново