“Локомотив” (ГО) с тежка загуба в Мездра – 4:1

Публикувано на вт, 26 мар. 2013
278 четения

Горнооряховци започнаха пролетта със загуба.

Изненадващо голяма загуба с 4:1 записа горнооряховският “Локомотив” в старта на полусезона като гост на лидера в групата “Локо” (Мездра). Възпитаниците на Димитър Печикамъков паднаха с 4:1 и не задоволиха с играта си, въпреки че направиха отлична селекция и впечатляващи резултати в контролите. За седем проверки тимът вкара 24 гола и не пусна нито един, но сега отнесе четворка в Мездра.
В герой на мача се превърна нападателят на домакините Иван Мишев, който вкара хеттрик и изработи четвъртото попадение. Още в 9-ата минута той нахлу в наказателното поле и бе съборен от защитник на горнооряховци. Плевенският рефер Румен Христов отсъди дузпа. От бялата точка Николай Цветков литна вратаря в левия ъгъл и стреля в десния – 1:0.
Авторът на попадението върна жеста в 21-ата минута, когато изведе Иван Мишев сам срещу вратаря Александър Димов и резултатът стана 2:0. Атаките на домакините продължиха и седем минути преди почивката Цветков и Мишев разиграха двойно подаване, а последният се разписа за 3:0.
Горнооряховци бяха приели играта в половината си, но имаха възможност за гол още при 0:0, когато Явор Генчев центрира към тарана Тихомир Кънев, който с глава би на сантиметри от вратата на мездренци.
В началото на втората част горнооряховци все пак стигнаха до гол. В 51-ата минута Явор Генчев изведе по крилото брат си Любомир, той центрира и Тихомир Кънев с глава насочи неспасяемо топката в далечния ъгъл на вратата на Юлиян Левашки – 3:1. В 65-ата минута обаче “Локо” (Мз) наниза още един гол.
Иван Мишев преодоля трима защитници в черно-бяло и оформи своя хеттрик, както и крайното 4:1. Горнооряховци обаче претендираха за неотсъден фаул в своя полза преди гола. За гостите Кънев пропусна да се разпише отново, като стреля по диагонала, но право в Левашки, който спаси.
“Имахме кадрови проблеми. През седмицата контузия в глезена получи Димитър Димитров, друг опитен халф – Йордан Петров, бе наказан и не успяхме да компенсираме отсъствието им в средата на терена. Някои от футболистите ни пък се стъписаха и допуснаха много брак както в защита, така и в изнасянето на топката.
Нарушението, предизвикало дузпата, бе безмислено, тъй като състезателят на домакините излизаше от наказателното ни поле. При негативния развой ни се наложи да се открием, а това срещу такъв силен съперник трудно можеше да не бъде наказано”, коментира наставникът на гостите Димитър Печикамъков.
“Локо” (ГО): Димов, Стефанов, Славчев, Ив. Петров, Панайотов, Пенев (65 Станков), Я. Генчев, Л. Генчев, М. Иванов (71 Велчев), Т. Кънев, А. Балъков.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново