„Лайтс” спечели общинския турнир по футбол

Публикувано на сб, 9 февр. 2013
338 четения

Отборът на „Лайтс” спечели първото място в общинския турнир по футбол в ДКС „В. Левски”, като защити титлата си от м.г. Пред близо 1500 зрители на финала тимът се наложи след дузпи с 5:4 над „Комита”, след като редовното време завърши 1:1. „Лайтс” е съставен почти изцяло от бивши футболисти на „Етър”, а в съперника му бяха настоящите играчи на свищовския „Академик”.

„Комитите” поведоха с красив гол на Иво Михайлов в 20-ата минута, а седем минути преди края Мартин Кръстев изравни. При дузпите с 5:4 се наложи „Лайтс”, който получи купата от шефа на Зоналния съвет на БФС Георги Велинов, заедно с премия от 400 лв. За финалиста „Комита” премията е 300 лв. Трети стана „Скорпион инвестстрой”, който в мача за 3-4 място би с 1:0 „Водстрой” с гол на Тихомир Христов в 36-ата минута. Двата отбора получиха съответно 200 и 100 лв.

Бяха раздадени и много индивидуални награди. Голмайстор на турнира с 13 гола стана Илиян Димитров от „Гегитрейд”, а най-добър вратар – Иван Иванов от „Комити”. За най-техничен футболист бе обявен Владимир Атанасов от „Лайтс”, а приза за най-красив гол взе съотборникът му Пламен Костадинов.

Наградата за най-постоянен зрител бе присъдена на Сашо Христов Тодоров, а наградата от Александър Нанков за най-добър футболист на „Алекс ОК” отиде у Кирил Борисов. Много емоции предизвика и надпреварата в играта за публиката, при която топката трябваше от центъра да бъде вкарана директно по въздуха. С наградите от нея си тръгнаха Георги Куюмджиев и Боян Димитров.

текст и видео: Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново