“Комита” продължи драматично напред

Публикувано на чт, 31 ян. 2013
185 четения

Съставеният от футболисти на свищовския “Академик” отбор на “Комита” се промъкна напред във втората фаза на турнира в ДКС “Васил Левски”. В най-завързаната група “Е” “комитите” в последния си мач разбиха с 4:0 “Спарта” и така три отбора събраха по 6 точки.
Спарта – Комита 0:4
Всичко в този мач се реши още до 14-ата минута. В самото начало Иван Митев от “Спарта” си вкара автогол и съперникът излезе напред в резултата. В 6-ата минута Пламен Ангелов покачи на 0:2, а след още две минути игра Ангелов наниза трето попадение. В 13-ата минута друг играч на “Академик” – Бойко Николов се разписа за 0:4 и чак до края на мача нови голове не паднаха. Така “Комита”, “Пауър Моушън” и “Спарта” събраха по 6 точки и се наложи да се прави ново класиране от мачовете между тях. Там трите отбора имат по 3 т., но “Комита” стана първи с голова разлика 6:3, а “Пауър Моушън” продължи с 4:5, докато “Спарта” отпадна с 3:5.
Федерка – Болярка 2:2
Срещата имаше значение единствено за 3-4 място в група “Д”, като и двата тима до момента нямаха спечелена точка. Сега “Федерка” и “Болярка” завършиха 2:2, като трети стана “Федерка” заради по-добрата си с един гол голова разлика.
Райза Ризов откри за символичните гости от “Болярка” в 11-ата минута, а още в следващата атака Георги Станев удвои. Малко преди почивката обаче Гавраил Гаджанов успя да върне един гол, а в 32-ата минута се разписа и Марин Мирчев, който измъкна равенството за “Федерка”.
Амфора – Алекс ОК 8:1
“Амфора” се нуждаеше от победата, за да задмине в група “Ж” “Свинските крачета” в класирането и да продължи напред, като го направи по най-убедителен начин срещу “Алекс ОК”. В 9-ата минута след удар на Емрах Шабан топката срещна гредата и влетя в мрежата. Втори гол падна чак в края на полувремето, когато Георги Иванов удвои с диагонален удар. През втората част заваляха гол след гол. Първо Светослав Стефанов се разписа с хубав удар, после Ивелин Генов завърши една комбинация за 4:0. Още в следващата минута Красимир Тодоров вкара отблизо пети гол, а веднага след центъра Ивайло Тодоров с диагонален удар прати топката в долния ляв ъгъл – 6:0. Хубаво подаване в наказателното поле бе засечено от Филип Боев в 30-ата минута, а скоро след това Ивайло Тодоров от границата на наказателното поле покачи на 8:0. Чак при този резултат Стамен Тасев с прехвърлящ удар върна един гол за “Алекс ОК”.
Деник лифт – Лудата банда 9:0
Ударно завърши изявите си в група “З” отборът на “Деник лифт”. Тимът се нуждаеше от победа, за да продължи напред, и убедителното 9:0 не само му донесе първото място, но и “Деник лифт” завърши с 11 вкарани гола и нито един допуснат в мрежата си.
Разгромът започна в 3-ата минута след удар на Ивайло Велев и последвал рикошет. Цветомир Додуров пък стреля между краката на вратаря за 2:0 и така завърши полувремето. В 22-ата минута Георги Иванов покачи резултата, а след него Игнат Игнатов оползотвори хубав пас за 4:0. Велев стигна и до хеттрик с два последователни гола в средата на полувремето. В 35-ата минута Ангел Трифонов в опита си да изчисти топката неволно си вкара автогол, после пък Милен Савов с диагонален удар вдигна на 8:0. Деветия гол в самия край вкара отново Игнат Игнатов.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново