“Етър” завърши първи в четворката

Публикувано на вт, 30 апр. 2019
195 четения

“Етър” взе ценна точка при гостуването си на “Ботев” (Враца), като завърши 1:1. Това му гарантира крайното първо място в четворката и ще играе срещу втория в другата група с домакинство в реванша.
Два красиви гола белязаха равностойния мач: Георги Вълчев откри с красива задна ножица в 77-ата минута, но Милчо Ангелов попари домакините с прехвърлящ удар в добавеното време.
По двама основни играчи липсваха за съперниците – Апостолов и Васев за врачани и Сърмов и Руменов за гостите, като Иван Петков за първи път започна в два поредни мача като титуляр. В края на първата част обаче таранът се контузи и бе заменен от Мане, а ако се потвърдят съмненията за скъсан ахилес, ще се наложи да прави операция и сезонът за него приключва.
Още в 3-ата минута Дани Младенов с глава стреля над вратата, а в следващата атака той се откъсна в чиста позиция сам срещу вратаря, но би право в него. За домакините пък Петър Атанасов бе оставен сам в 12-ата минута и стреля, но Христо Иванов улови. В 28-ата минута при поредната атака на “Ботев” Даниел Генов овладя опасно топката, но бе блокиран от Иван Стоянов. След корнера Емил Стоев шутира силно, но покрай вратата.
В края на полувремето двата отбора имаха по едно идентично положение – първо Мечев стреля директно от фаул и Иванов успя да парира, а за “болярите” същото стори Иван Стоянов, като Костов първо изпусна топката, но после успя да я спре пред голлинията.
Първата чиста възможност след почивката пак бе за “Етър”, но Дани Младенов отново не успя да нанесе хубав удар и топката мина до гредата. После дълги минути не се случи нищо интересно пред двете врати чак до 77-ата минута, когато падна голът за домакините. След центриране отляво Георги Вълчев с красива задна ножица прати топката в мрежата – 1:0.
Красимир Балъков реагира незабавно и пусна в игра Милчо Ангелов, като остави само трима в защита със схема 3-5-2. Това даде резултат – “Етър” натисна за изравняване и първо в 89-ата минута Мане центрира от корнер и Венци Василев с глава прати топката опасно до десния стълб. В първата минута от добавеното време Крум Стоянов пусна перфектен пас към Ангелов, който спря топката на гърди и с прехвърлящ удар матира вратаря Костов за крайното 1:1.
“Етър”: Хр. Иванов, Василев, Гълъбов, Пехливанов, Здр. Илиев (83 Ангелов), Кр. Стоянов, Ив. Стоянов (74 Батрович), Н. Колев, Младенов, Боджадж, Петков (44 Мане).

Иван Петков със скъсан
ахилес, аут за дълго

Съмненията за скъсан ахилес на Иван Петков за съжаление се потвърдиха. Нападателят на “Етър” пострада малко преди края на първото полувреме на мача във Враца и бе заменен принудително. Цар Иван, както го наричат феновете, бе в отлична форма, като миналия мач наниза хеттрик, а попадението му срещу “Славия” есента бе обявено за Най-красив гол в България за 2018 г.
Петков е със скъсан ахилес и вече направи операция. Очаква се таранът да бъде готов за игра най-рано след шест месеца.

Балъков: “Трябва да намалят
безсмислените мачове”

“Щеше да е жалко, ако бяхме загубили, защото играхме добре в този мач. Справихме се, изпълнявахме тактическите задачи, но голът на Вълчев беше прекрасен за хората, които обичат футбола. Реагирахме веднага, като оставихме трима в защита и вкарахме Милчо Ангелов. Двама нападатели напред и повече риск отзад. Много добро поемане на топката от Ангелов и изключително добър удар за 1:1. Доволни сме от резултата. Много жалко за Иван Петков, защото беше в много добро състояние, вкара три гола и беше в подем.
Имам предложение към БФС, което съм споделил вече с Бончо Генчев. Може би трябва да се помисли плейофите в групите да се направят по-интересни. Защото има много безсмислени мачове. Този с “Ботев” беше единственият с интрига за нас, другите бяха без значение. Като оформят четворките, първият да влиза с определен брой точки, вторят – малко по-малко, и т.н. Разликата да е такава, че да може с две победи на последния срещу първия да го настигне. Това ще има много по-голям заряд.
Ако Хубчев е подал оставка и е някакъв факт, нямам представа защо го е направил, но не е добре, защото в него хората виждаха треньор, който може да направи нещо в нашия футбол. Моето име го свързват почти винаги като има смени в националния отбор, а досега не съм станал селекционер. Ако дойде това време, ще се обяви в публичното пространство. Нормално е да ми свързват името с националния отбор и други клубове в България. Нека да изчакаме първо дали България ще почука на вратата ми, тогава мога да отговоря на този въпрос.”

Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново