“Етър” започва проверките с “Берое”

Публикувано на вт, 26 май 2020
138 четения

Две контроли ще изиграе “Етър” в последната седмица преди подновяването на първенството на Първа лига, което стартира на 5 юни. Мачът “Локомотив” (Пловдив) – “Етър” ще открие подновения сезон. Спортно-техническата комисия към БФС вече изготви програмата за следващите два кръга. Както е известно, на този етап решението е мачовете да се играят без публика и при строги противоепидемични мерки.
Двубоят между “Локо” (Пд) и “Етър” е на 5 юни (петък) от 18:45 ч. на “Лаута”. Същия ден от 21:00 ч. е дербито между “Левски” и “Лудогорец”. “Виолетовите” откриват и последния кръг от редовния сезон, когато приемат на стадион “Ивайло” състава на “Дунав” (Русе). Мачът е на 11 юни (четвъртък) от 20:30 ч.
Преди това етърци ще направят две проверки, които ще са на чужд терен като подготовка за мача със “смърфовете”. Първата е на 27 май в Стара Загора срещу “Берое”, като часът тепърва ще се уточнява. Втората контрола на “виолетовите” е на 30 май (събота) във Варна срещу “Черно море”.
От утре вече са разрешени и пълноценните тренировки на отборите. Това е третият последен етап от предписанията на Медицинската комисия на БФС, който разрешава пълни тренировки. В първия етап бяха разрешени само занимания на групи от по петима футболисти с по един треньор, във втория от 20 до 26 май – занимания с по 11 играчи и двама треньори, а от утре до 4 юни – пълни тренировки при спазване на противоепидемичните мерки.
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново