“Етър” започва подготовка утре

Публикувано на пн, 10 юни 2019
127 четения

Футболистите на “Етър” се събират утре за начало на подготовката за новото първенство. Първите два дни по традиция са отредени за медицински прегледи в Спортния диспансер, като утре се очаква да бъде и първата тренировка. Очаква се отборът да бъде посрещнат от треньора Илиян Киряков и директорите в клуба.
Станислав Генчев и Калоян Чакъров ще се присъединят по-късно, тъй като в момента имат ангажимент с националния отбор, където са в щаба на новия селекционер Красимир Балъков. Довечера българите играят и втората си евроквелификация срещу Косово.
С отбора са и трима футболисти на “Етър” – Христо Иванов, Крум Стоянов и Георги Сърмов. Капитанът Сърмов вече взе участие като титуляр в първия мач с Чехия в Прага. Той обаче вече приключи с “виолетовите” и продължава кариерата си в немския “Кемнитцер”. Христо Иванов и Крум Стоянов обаче имат действащи договори с “Етър”, както и почти всички футболисти от досегашния състав.
На 19 юни е първата контролна среща на “Етър”, като съперник ще бъде новакът във Втора лига “Спартак” (Плевен). На 20-и етърци срещат “Дунав” (Русе) в Трявна, а на 26-и приемат “Ботев” (Гълъбово) в Елена. Представянето на тима е насрочено за 5 юли на стадион “Ивайло”, а шампионатът на Първа лига стартира седмица по-късно – на 12-14 юли.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново