“Етър” започна с 20 футболисти, осем са новите

Публикувано на вт, 21 юни 2016
611 четения

Ферарио Спасов

20 футболисти дойдоха на стадион “Ивайло” за начало на подготовката вчера. От досегашния отбор в “Етър” остават Петър Димитров, Илиян Трифонов, Джихат Кямил, Александър Кирилов, Цветомир Цанков, Иван Петков, Явор Генчев, Иван Скерлев, Михаил Минков, Мартин Николов и Ивайло Петков. Както вече писахме, с великотърновския клуб се разделиха вратарят Емил Михайлов, Радо Анев, Радослав Байчев, Жюлиен Бенков, Любомир Генчев, заминал за Англия, Александър Узунов и Стефан Христов. “Искам да благодаря на тези момчета за работата, всеки от тях има принос за влизането в “Б” група”, заяви президентът на клуба Александър Нанков.
На стадиона бе и Благовест Ангелов, който още се възстановява. Осем са новите имена, които се появиха за началото на подготовката. Сред тях има както доказани имена, така и млади перспективни футболисти, повечето от които са продукт на Академията на “Литекс” и са добре познати на треньора Ферарио Спасов, а после натрупаха опит и в сериозни отбори.
Както вече писахме, първото попълнение бе офанзивният халф Николай Цветков – Демона. Роден е на 10 август 1987 г. Продукт е на Академията на “Литекс”, после е играл в “Дунав”, “Локо” (Мз), “Бдин”, “Видима-Раковски”, “Дардания Лаусанне”, а миналия сезон бе основен играч на ЦСКА с 22 отбелязани гола.
Друго опитно име е това на Любомир Гуцев, роден на 18 март 1990 г. в Гоце Делчев, висок 182 см, централен защитник. Играл е в “Пирин” (ГД), “Черноморец” и “Септември” (Симитли), като има вече два сезона в “А” група и 5 сезона в “Б” група. 25-годишният Цветомир Тодоров е познат от “Бдин”. Роден е на 31 март 1991 г., нападател. Играл е в “Бдин”, “Миньор”, “Славия”, “Ричоне-1929” и “Спартак” (Пл).
На същата възраст е и защитникът Евгени Тунтев, роден на 12.06.1991 г. Висок е 183 см, тежи 78 кг. Продукт на Академията на “Литекс”, играл в “Пирин” (Разлог), “Пирин” (Бл) и “Локо” (Мз). Митко Плахов е халф, роден на 12.02.1993 г. Футболист на “Хасково” и “Верея”, като има 7 мача в “А” група с хасковлии и два сезона в “Б” група с “Верея”. От този сезон в “Б” група задължително във всеки мач по 45 минути трябва да играят двама футболисти до 21 години. Трима такива са новопривлечени, всички те също са възпитаници на Академията на “Литекс”. Чавдар Ивайлов е халф, роден на 09.07.1996 г., идва от “Литекс-2”. Десният бек Денислав Мицаков е роден на 21.08.1995 г., последните два сезона игра във втория ешелон с “Локомотив” (ГО). Стефан Неделчев пък е роден е на 9 май 1996 г. в Павликени, също влиза в Академията на Литекс. Нападател е и идва от “Нефтохимик”.
В близките дни се очаква още едно изключително известно в българския футбол име, а ще се търси и още един вратар. По думите на Александър Нанков селекцията в “Етър” е завършена на 85 %.
Клубът е финансово стабилен, увериха от ръководството. Целта е създаването на отбор, който да се утвърди в “Б” група и при възможност още този сезон да търси промоция в “А” група, категоричен бе Александър Нанков, такова е намерението и на старши треньора Ферарио Спасов.
“Подготовката започва по добрия начин, защото момчетата, които искахме, са тук и в добро здраве, заяви Ферарио Спасов. – Момчетата, които селектирахме, показаха уважение към нашия клуб и затова са тук. От стария отбор останаха тези, които сме преценили, но искам да благодаря на всички момчета. Тук са и опитни играчи, и млади момчета, на които им се играе. Ще градим отбор и колектив, това са нещата, които правят един отбор конкурентен, а не вегетиращ. При всички случаи няма да го позволим. С подкрепата на феновете, които бяха невероятни, вярваме, че ще успеем и ще направим отбор, от който няма да се срамувате.”

Новите имена в отбора:
Николай Цветков – халф
Любомир Гуцев – центр. защитник
Цветомир Тодоров – нападател
Евгени Тунтев – защитник
Митко Плахов – халф
Чавдар Ивайлов – халф
Денислав Мицаков – десен бек
Стефан Неделчев – нападател

Анатоли ПЕТРОВ, сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново