“Етър” започна подготовка, ще играе 7 контроли

Публикувано на ср, 4 ян. 2023
789 четения

Подготовката си за пролетния полусезон започна “Етър”. Точно в 14 ч. футболистите се появиха на стадион “Ивайло”, а по-късно направиха и първа тренировка. 23 са основните футболисти в тима, без да се броят юношите.
Четири са новите попълнения. Първо договори с клуба подписаха 22-годишният халф Емануил Личев и защитникът Валери Христов, който за последно бе в “Янтра” (Габрово). В атака ще се разчита на нападателя Мартин Тошев. 32-годишният опитен футболист е играл за ЦСКА, “Черноморец”, “Славия”, “Септември”, “Пирин” и ЦСКА 1948, прави солидна кариера и в чужбина, където бе в “Кьолн II”, “Ерцгебирге”, “Ал Ахед”, “Жетису”, “Шахтьор” (Караганда) и “Академика” (Клинчени). През есента игра за “Спартак” (Варна), с който се раздели по взаимно съгласие.
Вратарят на “Ботев” (Пловдив) Християн Славков пък ще премине под наем в “Етър” до края на сезона. Договорът на 19-годишния младежки национал с “канарчетата” е до края на 2023 г. С жълто-черния екип има 41 мача – 2 в Първа лига и 39 за дублиращия тим във Втора лига. В 11 от двубоите запазва мрежата си суха. Договорите си с “Етър” пък удължиха 21-годишният бранител Георги Александров и панамският национал Мартин Моран.
От четиримата нови на стадиона не се появи само нападателят Мартин Тошев, който се е разбрал с ръководството да дойде следващата седмица. Първа тренировка обаче направи вратарят Християн Славков.
Четирима са и напускащите футболисти през зимата. Първо си тръгнаха защитникът Радослав Терзиев и нападателите Живко Петков и Борислав Трендафилов, а впоследствие и вратарят Станислав Нисторов, който ще играе в дублиращия тим на ЦСКА 1948.
Седем контролни срещи през зимната пауза ще играят “виолетовите”. Лагер не се предвижда и подготовката ще протече в домашни условия. Първата контролна среща е насрочена за 14 януари, като съперник е друг тим от Втора лига – “Янтра” (Габрово). Мачът ще бъде на стадион “Христо Ботев” в Габрово. Четири дни по-късно, на 18 януари е втората проверка, в която “виолетовите” ще срещнат третодивизионния “Сливен”, воден от бившия етърец Иван Стоянов. Все още не е ясен противникът за 21 януари, на 25-и е контролата с “Черно море” (Варна). На 28 януари етърци срещат “Спартак” (Плевен), а на 1 февруари трябваше да е последната проверка с “Литекс” (Ловеч). Спортно-техническият щаб обаче реши да направи и седма контрола на 4 февруари, като съперник ще се търси допълнително. Причината е, че първият официален мач срещу “Монтана” ще е седмица по-късно.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново