“Етър” запълни контролите в Лара с мач срещу датския “Олборг”

Публикувано на чт, 17 ян. 2019
115 четения

Тимът тръгва днес за Анталия с полет през Истанбул

“Олборг” (Дания) ще бъде четвъртият съперник на етърци по време на подготовката им в Турция, стана ясно вчера. “Виолетовите” заминават за турския курорт днес с полет от Варна до Истанбул, откъдето имат прекачване за Анталия. Отборът ще бъде настанен в хотел “Миракъл” в Лара – съвсем близо до мястото, където се готви миналата година.
Първата проверка е в неделя, 20 януари, срещу “Динамо” (Загреб). Това е и най-класният съперник на етърци по време на лагера. “Динамо” е абсолютен лидер в първенството на Хърватия и води с 11 т. аванс пред втория “Осиек”. Тимът вече спечели първите си две контроли в Анталия с 2:1 над “Партизани” и 1:0 над “Динамо” (Дрезден).
На 23 януари “Етър” играе срещу “Лех” (Познан). Съперникът е на трето място в момента в шампионата на Полша. Миналата зима двата отбора отново се срещнаха в Турция, като етърци водеха с 3:1 и отстъпиха с 3:4. Вече е ясен и противникът за третия мач на 26 януари. Това ще бъде датският “Олборг”. Отборът се намира на пето място в първенството на Дания. Последната проверка е на 30 януари срещу “Кемницер” (Германия), който играе в трета немска дивизия.
Хърватският клуб обяви на официалния си сайт, че ще предава пряко с картина от Анталия контролата срещу “Етър”, така че феновете могат да я проследят директно. От Спортал.бг също обмислят да предават пряко първите две контроли срещу “Динамо” и “Лех” (Познан).
“Хърватският “Динамо” (Загреб) е много реномиран и качествен отбор, “Лех” също е здрав съперник. Последните два противника са по-близо до нашия първи съперник в първенството “Дунав” (Русе). Прибираме се в началото на следващия месец и на 8 февруари от 15:00 ч. на стадион “Ивайло” (ако времето е благосклонно) ще представим официално отбора с мач срещу “Литекс”. Ловчанлии ни носят късмет в генералните репетиции, така че запазваме традицията”, коментира Красимир Балъков.
Всички 25 футболисти ще пътуват за Анталия, от тях 24 вече са с договори, а само Илия Джамов е на проби и за качествата му ще се преценява на място.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново