“Етър” взе Светослав Ковачев от “Лудогорец”

Публикувано на чт, 11 юли 2019
114 четения

“Етър” привлече един от талантите в “Лудогорец” – 21-годишния халф Светослав Ковачев. Двата клуба днес постигнаха споразумение, като той ще играе под наем при “виолетовите” до края на настоящата година. Основната цел пред Ковачев е да натрупа още опит в Първа лига, както и да помогне на етърци с играта си.
Светослав Ковачев е роден на 14 март 1998 г. в Плевен. Висок е 172 см, тежи 62 кг и играе като офанзивен полузащитник. От 2011 г. е в Академията на “Лудогорец”, а едва 17-годишен започва да играе в дублиращия отбор на “орлите”, с който има 54 мача и 10 гола. Капитан на младежкия тим на “Лудогорец”, титуляр в мачовете от Младежката Шампионска лига. Едва 17-годишен започва да е част и от мъжкия тим на “Лудогорец”, с който има 11 мача в Първа лига. Миналата година бе преотстъпен на “Дунав”, където изигра 29 срещи с 5 гола.
Минал е през всички юношески и национални гарнитури – България U17, U19 и U21. Преди година бе включен от Петър Хубчев в националния отбор за мачовете със Словения от Лигата на нациите.
“С шефовете решихме, че по-добре за мен е да дойда в “Етър” и да играя редовно. Ще ми дадат шанс и вече всичко зависи от мен.
Любимата ми позиция е външен халф, най-добре се чувствам отдясно. От осем години съм в “Лудогорец”, още от юноша. Имам 11 мача и в мъжкия отбор.
Миналата година бях преотстъпен в “Дунав”, мисля, че се представихме на добро ниво. В повечето мачове бях титуляр. Договорът ми за преотстъпване изтече и вече съм във Велико Търново. За момента съм преотстъпен до Нова година, после ще се решава дали ще остана напролет”, заяви Светослав Ковачев.
“В “Етър” имам доста познати футболисти, познаваме се и не е нещо ново за мен. Очаквам едно доста силно представяне през новия сезон, да се борим успешно и се надявам този сезон “Етър” да влезе в шестицата. Най-важното е да играем силно. Амбициран съм да се боря за титулярно място, а вече треньорите си решават. Надявам се с добри игри с отбора на “Етър” да получа отново повиквателна за мъжкия национален отбор!”, добави младият талант.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново