“Етър” взе и национал на Зелени нос

Публикувано на чт, 17 ян. 2013
418 четения

Национал на поредната екзотична държава пристигна в “Етър 1924”. Това е 24-годишният атакуващ халф Жерсон Рибейро, който има в кариерата си участие в националния отбор на Кабо Верде (острови Зелени нос). След като бяха освободени националите на Мартиника и Гваделупа Йоан Пивати и Грегори Жандре, а в тима още е националът на ЧАД Азрак Махамат, сега “виолетовите” се сдобиха с национал от Зелени нос. Рибейро е записал 1 мач за малката островна държавица, игран през февруари 2011 г. в Португалия срещу Буркина Фасо и спечелен с 1:0…
Всъщност Жерсон Рибейро е холандски възпитаник и е роден на 9 март 1988 г. в Ротердам. Висок е 170 см и тежи 68 кг. Минал е през “Фейенорд”, но без мачове за първия отбор, после в “Дордрехт” (2008-2009), “Екселсиор” Ротердам (2009-2010), “Фортуна Ситард” (2011) и “Алмере” (2011-2012). С тях има 52 мача и 6 гола в холандската Първа дивизия, а с “Фортуна Ситард” през пролетта на 2011 г. е записал и 4 мача в елитната Ередивизия.
Медиите в Холандия също писаха за идването на играча в “Етър”. “Рибейро на проби в България” е заглавието на материала в www.voetbalprimeur.nl. “Искам да използвам всяка възможност, за да продължа да играя професионален футбол. Ще направя всичко, за да убедя спортно-техническото ръководство в моите качества”, казва играчът и благодари на мениджъра си Кевин Оливейра, който пък от своя страна е цитиран,че изпраща в клубове от Европа играчи между 18 и 28 години с шанс да играят професионален футбол.
Освен Жерсон Рибейро на лагера в Анталия вече е и неговият сънародник Стюарт ван Дотен, стана ясно също от холандските медии. Той играе като централен защитник, роден е на 24 декември 1989 г. в Ротердам. Започва кариерата си в местния “Екселиор”, а после преминава в “Дордрехт”.
И за него има статия още през декември в www.voetbalprimeur.nl, в която се разказва за кариерата му и пише, че отива в България в “Етър 1924”, с което прави крачка нагоре. Така станаха ясни имената на още двама от играчите, които се готвят в клуба.
“Виолетовите” водят здрави тренировки в Белек, като треньорът Сердар Даят е подложил играчите на доста големи натоварвания, научи “Велико Търново спорт” от свои източници. Отборът води двуразови тренировки, като бягането за физическа подготовка било изключително интензивно. По програма, ако не настъпят промени, в четвъртък тимът трябва да срещне “Йени Диарбакърспор”, а в събота – “Интер” (Баку) в контролни срещи.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново