“Етър” U17 стартира контролите с победно 5:2 над аматьорския “Ботев”

Публикувано на пн, 17 ян. 2022
177 четения

Юношите на “Етър” спечелиха с 5:2 първата си контрола от подготовката, като надиграха “Ботев” (Горско ново село). Мачът се игра при чудесно време на изкуствения терен “Трифон Иванов” и бе в три части от по 30 минути.
Играчите на треньора Стефан Ангелов имаха превес, вкараха пет и пропуснаха поне още толкова голове, но и гостите от “Ботев” оставиха добри впечатления. През първата част падна само едно попадение. Капитанът Атанас Атанасов центрира отдясно от аутлинията към Костадин Белалиев, който засече топката във вратата за 1:0. Втората част започна с нов гол за “болярите”, като Пламен Иванов оползотвори центриране този път отляво на Денис Мартинов.
Димитър Колев с хубав удар от границата на наказателното поле покачи на 3:0 в 36-ата минута. Съперникът също атакуваше често и Кристиян Стефанов – Помпата завърши една комбинация с точен удар за 3:1.
Третата част донесе нови три попадения. Денис Мартинов навлезе в пеналта и бе съборен, което доведе до дузпа. Самият той с прецизен удар от бялата точка покачи на 4:1. Отново Кристиян Стефанов се отличи за гостите от “Ботев” (Горско ново село), като излезе сам срещу вратаря и копна топката над него в мрежата – 4:2. Завърналият се в “Етър” от “Лудогорец” (Разград) Костадин Белалиев вкара и второ попадение, като мушна топката в ъгъла на противниковата врата за крайното 5:2.
До последния сигнал имаше още възможности и за двата отбора. Пак Кристиян Стефанов от гостите прехвърли отдалеч излезлия вратар, но топката мина до страничния стълб. Етърци пък имаха доста ситуации, но вратарят на съперника спаси няколко, а след удар на Деян Бонев от чиста позиция топката срещна и напречната греда.
Следващата проверка на етърци U17 е двустранна игра срещу набор 2006 г., а после имат планирана и контрола с “Берое”.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново