“Етър” свива бюджета, ще погасява задължения

Публикувано на пт, 11 юни 2021
2266 четения

Футболният “Етър” със сигурност ще редуцира бюджета си за новото първенство, независимо в коя група ще играе от лятото. Изпълкомът на БФС днес ще обяви формата на Първа и Втора лига, като почти сигурно е, че “виолетовите” ще изпаднат във втория ешелон. От това зависи и оставането на наставника Александър Томаш, който обявил пред шефовете, че би водил “Етър” само в елита.
Бюджетът обаче при всички случаи ще бъде намален, като заплатите на футболистите изобщо няма да са високи.
“Предстои редуциране на бюджета, обсъдили сме не само основните пера във финансирането, а и изчистване на част от задълженията, тъй като в елита понатрупахме такива, но във Втора лига с по-нисък бюджет трябва да започнем и да ги изчистваме”, коментира членът на клубната управа Цанко Цветанов. Екснационалът допълни, че ако “Етър” играе във второто ниво, трябва така да се преструктурира отборът, че при завръщане в елита да няма нужда от тотално обновяване и от нова селекция.
Цанко Цветанов хвърли повече яснота и по спрягания от година инвеститор. “Искрено се надявахме да дойде, вече година водим преговори, но нищо не се случва. Явно инвеститорът няма достатъчно интерес. Ние сме предоставили цялата информация и сме казали, че го чакаме на място да дойде и да обясни своите планове. На този етап всичко е само на думи”, поясни бронзовият медалист от САЩ-94.
Цанко Цветанов е на мнение, че “Етър” трябва да се върне към корените си и да разчита предимно на местни футболисти и е споделил виждането си на заседанието на клубната управа. Той отчете като грешка на УС, че не е бил привлечен към каузата Георги Василев, който може много да помогне с опита си, но това може да бъде поправено.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново