„Етър” стартира в понеделник с нов треньор, целта е връщане в елита

Публикувано на сб, 19 юни 2021
1094 четения

„Етър” ще стартира подготовката си в понеделник, а целта категорично е завръщане още през новото първенство в Първа лига, съобщи председателят на УС на клуба Деян Куздов. Нов старши треньор ще имат от утре „виолетовите”, като от клуба все още не са обявили името му. Най-спряганото име в последните дни обаче е това на Веселин Великов, който доскоро водеше „Ботев” (Враца).

„Когато влязохме като Управителен съвет, „Етър” в този момент бе с 6 поредни загуби, нямаше старши треньор, не бе правена селекция… Най-реалната цел, която аз и моите колеги от УС Георги Марков, Кристиян Дешков, Любомир Филипов, Светослав Тотев, Цанко Цветанов и Цветомир Бояджиев имахме пред себе си, бе да запазим съществуването на клуба. Не се примирихме само с това, защото на „Етър” не подхожда само да живурка и избрахме да се борим. Затова направихме следващите стъпки: опитахме се да направим селекция, дадохме шанс на Петко Петков да се върне, но за съжаление резултатът не бе този, който очаквахме. Но след идването на Александър Томаш и неговия екип „Етър” бе един от отборите, които бяха приятната изненада на първенството. От отбор, който всички брояха за обречен, се превърнахме в приятен за наблюдаване отбор и постигнахме нелоши резултати. За съжаление, късмет не ни достигна в най-важния момент и „Етър” изпадна, което е много жалко за нас като ръководство и за всички фенове”, анализира миналия сезон Деян Куздов.

Според него на представянето е повлияла и пандемията, лишила тима от подкрепата на феновете, а последвалата неяснота от БФС в коя група ще играе „Етър” е повлияла на организацията и селекцията.

„Етър” утре ще има нов старши треньор. Задачата пред него е да вкара отбора още тази година в Първа лига. Ще направим селекция, с която да постигнем желания резултат. По-голямата част от досегашния отбор в елита ще остане и през новия сезон. Провели сме много разговори с играчите, голяма част от тях са положителни. В понеделник „Етър” започва подготовка и ще стане ясно кой остава, кой напуска и кои ще са новите попълнения. Целта категорично е Първа лига и селекцията е съобразена с тази цел. Вярвам, че ще съберем боеспособен отбор, за да я постигнем. Ще дадем шанс и на много момчета от дублиращия отбор да докажат, че имат място в първия отбор. Очакваме и новият тренировъчен терен да стане готов. Догодина „Етър” ще е по-готов от когато и да било да бъде в елита на България”, заяви Деян Куздов.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново