“Етър” стартира срещу “Левски-2007”, втория кръг гостува на “Локо” (ГО)

Публикувано на пт, 26 юли 2013
301 четения

Директорът на първенствата и турнирите в БФС Антон Попов (вторият отдясно) бе гост на съвещанието.

Дългоочакваното дерби между “Локомотив” (ГО) и “Етър” ще бъде още във втория кръг на първенството на Северозападната “В” група, реши тегленият в Зоналния съвет на БФС жребий. Мачът ще бъде на 25 август от 18:00 ч. в Горна Оряховица.
В първия кръг на 18 август “виолетовите” приемат “Левски-2007” (гр. Левски), като срещата ще е в Дебелец.
Представители на всички клубове дойдоха на съвещанието, за да бъде обсъден новият сезон и съставена програмата. Гост на сбирката бе директорът на първенствата и турнирите в БФС Антон Попов, който сподели, че Зоналният съвет във В. Търново е един от добре работещите съвети. “Радвам се, че вашата група тази година ще е в пълен състав. В аматьорския футбол се работи напълно професионално”, каза Антон Попов. Той заяви, че БФС като документация е легитимен и не направил конгрес през януари заради съдебните дела, но увери, че конгрес ще има, без да уточнява кога. “Правили сме достатъчно компромиси и за “Етър 1924”, и за “Спартак” (Пл), но тези компромиси трябва да са разумни”, добави Попов, като говори и за съдийството, за работата по детско-юношеския футбол. Той призова за повече комуникация и поставяне на проблемите от клубовете. Проблем ще бъде сформирането на “Б” групата, тъй като “Чавдар” (Етрополе) са се отказали, а същото се готви да прави и “Миньор” (Перник), така че отборите може да останат само 12.
Проблемите на съдийството дискутира с представителите на клубовете от “В” група и шефът на местната Съдийска комисия и член на националната Петър Петров. Той ги запозна с новото правило за засадата. Методистът отправи критики към представянето на елитните съдии, които получават наряди и във “В” група. “Ако продължат да подценяват мачовете, ще почиват задълго. Изпращайте ни сигнали, придружени с видео, но само ако наистина имат основание и са повлияли на мача. В същото време ще налагаме и млади съдии и призовавам за търпение към тях”, каза Петър Петров.
Обзор на изминалия сезон направи председателят на ЗС на БФС Георги Велинов, който призна, че това е била най-неприятната година заради едва събралите се 12 отбора в групата. “Сега има само 7 стари клуба и 9 нови, но сме в пълен състав, групата е силна и с отбори с традиции, а навсякъде има много добри условия за игра. Надявам се на много по-силна година”, заяви Георги Велинов.
Депозитът за клубовете остава 2000 лв., таксата за участие е 200 лв., а членският внос – 20 лв. От този сезон отново задължително става участието на отборите в третия ешелон за Купата на АФЛ.
Естествено, най-много емоции предизвика тегленето на жребия. От “Локо” (ГО) пожелаха мачовете им с “Етър” да бъдат разменени (същото поискаха и “Партизан”, Червен бряг и “Ботев”, Луковит). От Зоналния съвет пък поискаха есенното дерби между “Локо” (ГО) и “Етър” да е в Горна Оряховица, заради охраната и по-добрата сигурност на стадиона, за разлика от този в Дебелец. Така етърци се оказаха с № 5 за жребия, а “Локомотив” с № 13 и мачът помежду им ще е още във втория кръг. На старта “виолетовите” приемат “Левски-2007”, в третия кръг посрещат “Павликени”, а в 4-ия гостуват на “Янтра” (Габрово). От “Етър” оцениха програмата като добра.
В същото време стартът ще е кошмарен за “Локо” (ГО), който първо гостува на “Ботев” (Козлодуй), приема етърци, а после гостува на “Локо” (Мездра).
Третият тим от нашата област “Павликени” стартира с гостуване във Видин, на 25 август приема “Ботев” (Козлодуй), а после гостува на “Етър”. Началото на първенството е на 18 август от 18:00 ч.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново