“Етър” стартира срещу ЦСКА, показаха новата екипировка

Публикувано на пт, 12 юли 2019
266 четения

С гостуване на ЦСКА стартира третия си пореден сезон в елита “Етър”. Мачът е днес от 21:00 ч. на стадион “Българска армия”. Жребият прати срещу “виолетовите” последователно грандовете ЦСКА и “Левски”, но шансът за точки е и в това, че те са ангажирани в момента и с Лига Европа.
“Етър” категорично тръгва за победа, увери старши треньорът Росен Кирилов. “Вярвам в това и на футболистите им го говоря всеки ден. Да, ЦСКА е фаворит до 21 ч. днес. Но на терена може много неща да се случат, така че най-важното е да имаме вяра. Мисля, че ще изиграем добър мач и съм сигурен, че на ЦСКА няма да им е лесно! Ще се опитаме дори от първите два мача да вземем възможно най-голям брой точки”, коментира Кирилов.
Проблемите за мача са с отсъстващи трайно футболисти – двамата централни нападатели Иван Петков и Милчо Ангелов. Завръщането на Цар Иван ще е в късната есен, а Ангелов трябва да е готов до месец. В тази ситуация опциите пред треньорския щаб в центъра на атаката остават само Фло Боджадж и Дино Мартинович. Неприятната новина е, че контузия попречи и на халфа Никола Колев да вземе участие в мача и той остана извън групата. Колев имаше голямо желание да излезе срещу бившия си отбор, тъй като в последните два сезона нямаше право да играе срещу ЦСКА, защото бе преотстъпен от тях. Той обаче ще бъде на линия за втория мач с “Левски”.
“Етър” показа вчера екипите си за новото първенство в Първа лига. “Болярите” запазват 50-годишната традиция да играят във виолетово. Новата екипировка отново е на фирмата “Joma”, както е в последните години.
Фланелките са в основен виолетов цвят с бяло на ръкавите и черна линия отстрани, както и дискретен черен кант на бялата якичка.
С интересен дизайн е резервният екип, който също ще бъде в традиционния бял цвят. В него обаче присъстват и черни, и синьо-зелени елементи, които са и на шортите. Спортно-техническият директор на етърци Стефан Атанасов показа двата екипа преди тръгването на отбора за столицата. “Етър” излиза с новите екипи още днес срещу ЦСКА.
А. ПЕТРОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново