“Етър” срещу “Лех” (Познан), “Кемниц” и “Динамо” (Загреб) на лагера в Турция

Публикувано на пт, 4 ян. 2019
209 четения

“Етър” ще срещне силни съперници по време на подготовката си в турския курорт Анталия, стана ясно вчера. От великотърновския клуб обявиха програмата за контролите и имената на съперниците в тях.
“Виолетовите” заминават на лагер там на 17 януари и ще останат до 1 февруари. На 20-и те срещат “Динамо” (Загреб), а на 23 януари – полския “Лех” (Познан). Миналата пролет тимът на Красимир Балъков също направи в Анталия спаринг с “Лех”, който бе втори в първенството на Полша, и отстъпи с 3:4, след като водеше с 3:1 до почивката.
Все още се уточнява съперникът за 26 януари, а последната проверка е на 30-и срещу немския “Кемниц”, след което отборът се прибира в България.
Етърци започват подготовка на 7 януари, като до заминаването си в Турция ще се готвят на изкуствения терен в Царева ливада. Първата проверка е насрочена за 13 януари срещу “Спартак” (Плевен). След завръщането от Анталия тимът ще тренира във Велико Търново и Царева ливада. На 8 февруари е последната контрола – по традиция срещу “Литекс” (Ловеч), преди която ще бъде и официалното представяне на отбора за пролетния полусезон.
От “Етър” съобщиха, че раздялата с халфовете Димо Атанасов и Чавдар Ивайлов е станала по желание на самите футболисти, като договорите им с клуба са разтрогнати по взаимно съгласие. “Благодарим на Димо и Чавдар за техния безспорен принос за доброто представяне на “Етър” през последните два сезона! Разделяме се с най-добри чувства и им пожелаваме успехи занапред в тяхната състезателна кариера”, обявиха от ръководството на великотърновския клуб.
“Етър” работи активно по селекцията за пролетния полусезон в Първа лига. Имената на евентуални нови попълнения ще бъдат обявени веднага, след като подпишат официално договори с клуба.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново