“Етър” сложи спирачката и на “Черно море”

Публикувано на пн, 29 юли 2019
137 четения

“Етър” продължава да спира победния ход на водещите отбори в родния елит като след равенствата с ЦСКА и “Левски” направи същото и с временния водач в класирането “Черно море”. “Виолетовите” завършиха 1:1 във Варна, като изравнителният гол вкара Дани Младенов с глава в 78-мата минута след перфектно центриране на младия талант Кольо Станев, който само за няколко мача в елита вече има две голови асистенции.
Първото полувреме бе изцяло за домакините и положенията им следваха едно след друго. В 10-ата минута удар на Ндонгала бе уловен от Христо Иванов. Етърци пробваха атаки, но първо хубав пас на Ковачев не бе стигнат от Боджадж пред вратата, а в 15-ата минута след пас на тарана Дани Младенов стреля параболично над вратата.
“Моряците” поведоха в 23-ата минута, когато след корнер дебютантът Хантакиас остана непокрит и се разписа с глава за 1:0. Опасен удар на Патрик в 42-ата минута профуча край вратата, а в ответната атака вратарят Дюлгеров изпревари Руменов.
Втората част започна с меле пред вратата на “Етър”, но топката излезе в аут. Етърци обаче стояха по-добре на терена и след центриране отдясно на Ковачев Младенов не успя да засече топката. После пред вратата на Христо Иванов отново започна да ври и кипи и стражът на няколко пъти се намесваше решаващо. В 66-ата минута той извади удар на Жордао, а малко след това и далечен шут на Родриго. В актива си “Етър” записа само далечен нисък удар на Ковачев до гредата.
Смените на Росен Кирилов донесоха промяна. В 78-мата минута влезлият на мястото на Ковачев Иван Стоянов находчиво пусна топката към юношата Кольо Станев, който пък бе заменил контузения Крум Стоянов. С перфектен пас отдясно Станев сложи топката на главата на Дани Младенов, който вкара третия си гол за сезона и смълча трибуните на “Тича”. До края мачът съвсем се отвори и етърци дори потърсиха победен гол, но в добавеното време Исмаил Иса от домакините стреля опасно до гредата.
“Етър”: Хр. Иванов, Илиев, Дюлгеров, Артюнин, Кр. Стоянов (65 Станев), Станоев, Колев (82 Апостолов), Руменов, Ковачев (71 Иван Стоянов), Младенов, Боджадж.

Росен Кирилов:
“Можеше да загубим, но
можеше накрая и да спечелим”

“Изключително тежък мач срещу отбор, който в момента е в топ 3 на България. Поздравявам Илиан Илиев и колегите му, които за кратко време изградиха много силен отбор. Първото полувреме тотално ни надиграха, нашите играчи бяха много припряни. В момента “Черно море” играе много силен футбол, със страшна агресия и печелеха единоборствата.
Второто полувреме показахме друго лице, играхме футбол. Имахме една две ситуации, след изравнителния гол видях, че имаме шанс и да победим. Мачът стана двуостър. Направихме две-три много хубави атаки, съжалявам, че не можахме да ги завършим както трябва. Можехме накрая и да спечелим мача, както можеше и да загубим. Доволен съм от резултатите ни до момента.”

Христо Иванов: “Кольо Станев заслужаваше да е Играч на мача”

Вратарят на “Етър” Христо Иванов за пореден път бе избран от зрителите за Играч на мача. Стражът спечели убедително анкетата на Диема спорт с 37.14 % от гласовете, като изпревари Даниел Младенов, който е с 25.71 %.
“Благодаря на хората, които са гласували за мен. Искам да поздравя Кольо Станев, влезе със самочувствие, подаде и за гола. Той е Играчът на мача.
Знаехме, че ще имаме шанс, радващо е, че успяхме да вземем точка. Аз не съм доволен от представянето си, не се предаваме, целият тим играе добре.”

Никола Колев:

“Изключително тежък мач за нас, знаете много добре, че във Варна се играе много трудно, беше добре, че взехме една точка. “Черно море” показва доста добри качества като отбор, видяхте какво направи на “Армията”. Успяхме с много характер и себераздаване на целия отбор. Второто полувреме заслужено успяхме да се доберем до точката. Искам да поздравя целия отбор, защото се борихме мъжки и постигнахме целта.”
Даниел Младенов:
“Вярвахме, че можем да победим, само че през първото полувреме не показахме, че заслужаваме да вземем трите точки. През второто имаше мобилизиране от нашия състав и може би затова се стигна до равенството. Има моменти, в които не върви. Първото полувреме ни беше малко по-тежко, времето беше горещо и не можахме да се приспособим добре към мача, но поне второто полувреме успяхме да се вдигнем и да покажем повече от това, което можем. След изравняването можехме и да победим, въпреки че и “Черно море” имаха своите шансове.
Не съм мислил, че ще стартираме точно с три равенства, но това е футболът – непредсказуема игра. Както можеш да загубиш, така и да спечелиш. Миналата година имахме малко равенства, а сега така тръгнахме. Надявам се в домакинството срещу “Ботев” да запишем и победа.”

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново