“Етър” скочи здраво на “Берое” след почивката, но загуби в края

Публикувано на ср, 28 окт. 2020
190 четения

Юношата на “Етър” Стелиян Добрев бележи първия си гол в елита, направи и асистенция за втория. сн. Анатолий ЙОРДАНОВ

“Етър” изигра много добро второ полувреме срещу един от най-силните отбори в момента “Берое” и изравни от 0:2 до 2:2, но загуби с гол в 88-мата минута. Гостите започнаха много силно и поведоха в 25-ата минута, когато след центриране в пеналта Октавио с глава стреля назад и прехвърли излезлия Христо Иванов – 0:1. Осем минути по-късно Алиун Фал бе бутнат от Яни Пехливанов пред вратата и реферът отсъди дузпа. От бялата точка Макуота обаче стреля в аут. В това полувреме етърци не създадоха почти нищо в офанзивен план, освен удар на Дани Пехливанов до гредата и няколко далечни изстрела.
Втората част бе съвсем различна и “болярите” се вдигнаха на щурм. Още в 49-ата минута Стелиян Добрев отправи силен удар до левия стълб, после Боруков можеше да вкара след пробив на раздвижилия играта Алдаир. В 55-ата минута обаче след центриране отляво Алиун Фал покачи на 0:2. Още в ответната атака след пас отдясно Стелиян Добрев с глава вкара първия си гол с виолетовия екип в елита – 1:2. “Етър” пое здраво инициативата и продължи да натиска. След удар на Боруков защитник изби пред голлинията, а удар на Кацаров с глава под гредата бе уловен от вратаря.
Логично дойде и изравняването в 73-тата минута, когато отново Добрев се отличи и с асистенция.
Юношата центрира от фаул и Преслав Боруков прати топката в мрежата – 2:2. В двуострия мач гостите от “Берое” показаха, че няма да се задоволят с равенството и за пореден път решиха мача си в края. В 88-мата минута Макуота бе оставен непокрит пред пеналта и стреля в ъгъла – 2:3.
“Етър”: Хр. Иванов, Здр. Илиев, Купенов, Станев (46 Алдаир), Д. Пехливанов (89 Йосков), Я. Пехливанов, М. Иванов, Кацаров, Добрев (76 Щерев), Ангелов (89 Михайлов), Боруков.

Петко Петков:
“Не ме задоволява добрата игра, щом не печелим точки”

“Прави чест на нашия отбор, че успя да се върне в мача, но за съжаление го загубихме в края. Искам да изглеждаме така не само в отделни периоди – да бъдем агресивни поне 60-70 минути. В Пловдив направихме това през второто полувреме, а днес в 2/3 от вторите 45 минути. Но няма да се оплакваме, защото си имаме причини.
Започнахме с прекален респект мача. “Берое” е един от най-силните отбори в първенството, има силни, класни футболисти. Когато един отбор играе бързо и агресивно, може да заличи индивидуалните качества на противника, както показахме и през второто полувреме. В никакъв случай не сме играли дефанзивно. Кольо Станев в юношеските отбори има мачове като офанзивен футболист. По никакъв начин не сме променяли схемата на игра. Алдаир внесе малко повече агресия в офанзивен план, получиха му се някои неща, но явно това не е достатъчно.
Стелиян Добрев имаше проблеми с ръката през първото полувреме – на полувремето се оплака. В един момент се оплака от болки, но после каза, че може да продължи. Имаме други контузени състезатели и не исках да избързвам със смените. Не може да има спокойствие в тази ситуация, защото сме последни в класирането. Всеки следващ мач ни е финал и трябва да печелим точки. Така че не ме задоволява това, че играем добре, като не печелим точки.
Благодаря на феновете за горещата подкрепа, най-много заради тях съжалявам, че изпуснахме поне точка!”

loading...
Пътни строежи - Велико Търново