“Етър” ще спира загубите в последния си мач у дома

Публикувано на пт, 4 Ное. 2022
304 четения

“Етър” приема втория отбор на “Ботев” (Пловдив) в опит да излезе от неприятната серия от загуби, в която сам се вкара. “Виолетовите” натрупаха две поредни загуби от “Крумовград” и “Спартак” (Плевен) и сдадоха първото място във временното класиране. Двата отбора преди тях в подреждането обаче също направиха грешни стъпки – ЦСКА 1948 II се задоволи с точка срещу “Дунав”, а “Крумовград” падна у дома именно от дубъла на “Ботев”.
Това е и последното домакинство на “Етър” за годината, тъй като БФС обяви официално само още един есенен кръг – гостуване в Ловеч на 11 ноември. Мачът на етърци срещу “Ботев-2” (Пд) ще бъде в неделя от 14:30 ч. на стадион “Ивайло”. Той бе преместен в последния момент от събота за неделя, след като футболният съюз чак сега забеляза, че е насрочил в един и същи ден мачовете на пловдивските “Ботев-1” и “Ботев-2”.
Столичният рефер Васил Минев ще ръководи предстоящия двубой. Асистенти на Минев са Асен Крумов и Богомил Димитров, четвърти съдия е Борис Попов, а съдийски наблюдател – Ивайло Лазаров от Плевен.
Настроението във великотърновския тим не е високо след слабата игра срещу “Крумовград” и “Спартак”, в които етърци така и не отбелязаха гол и не взеха и точка. Победа срещу пловдивчани обаче би върнала добрите позиции на “болярите” в таблицата. Съперникът доскоро бе последен, но в момента никак не е за подценяване, тъй като натрупа три победи в последните си 4 мача.
Отново кадрови проблеми ще съпътстват етърци преди домакинството. Евгений Илиев е аут до края на годината заради контузия, Здравко Илиев не е напълно готов след дългото отсъствие, а в последния мач контузии получиха и Кольо Станев и Крум Стоянов. Най-вероятно е обаче в игра да се завърне възстановеният Николай Янков. Новото попълнение Емануил Личев пък ще може да влезе в игра чак след Нова година, тъй като през есента записа мачове за “Монтана” и по регламент няма право в един полусезон да играе за два отбора.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново