“Етър” се разплати за лиценза

Публикувано на ср, 20 май 2020
129 четения

“Eтър” няма да има проблеми с лиценза си за новото първенство, сезон 2020/2021 година. Това стана окончателно ясно, след като клубът направи нужните плащания, за да може и догодина да играе в Първа лига.
Още преди две седмици председателят на Управителния съвет проф. Георги Камарашев обяви, че няма притеснения за подновяването на лиценза и задълженията ще бъдат преведени веднага след Гергьовден. Впоследствие това стана факт и задълженията са разплатени.
Основният дълг е бил към “Арда” и към бившия треньор на тима Росен Кирилов. На кърджалийци “Етър” е дължал пари за наема на нападателя Ивайло Димитров. Според запознати сумата е 12 000 лева. На Кирилов пък е дължана неустойка при прекратяването на договора му.
В крайна сметка длъжниците са потвърдили, че нямат претенции и всичко към тях е изчистено. Заседание на Лицензионната комисия на БФС все още не е провеждано, така че и информациите по медиите, че “Етър” няма да получи лиценз, също бяха прибързани. На този етап са разглеждани само лицензите за участие в евротурнирите, които вече бяха дадени на отборите кандидати. Разглеждането на лицензите за следващото първенство тепърва предстои, но “Етър” вече отговаря на всички изисквания.
Междувременно стана ясно, че бащата на нападателя Флорент Боджадж е заразен с коронавирус. Това било и причината Фло да е под карантина в Англия, която изтича днес. В следващите дни играчът ще търси варианти да се прибере в България, където по действащите все още разпоредби трябва също да се подложи на 14-дневна карантина.
На Боджадж, както и на завърналия се от Словения Дино Мартинович, тепърва ще бъдат правени PCR тестове преди включването им в тренировките. Всички останали вече преминаха такива, включително и португалецът Педро Лагоа, който изкара цялото извънредно положение в България.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново