“Етър” се раздели с Жилсон Варела

Публикувано на вт, 5 февр. 2019
101 четения

“Етър” се раздели с нападателя Жилсон Варела. Двете страни вчера приключиха взаимоотношенията си по взаимно съгласие, съобщи административният директор Страцимир Тинчев. От клуба благодариха на Варела за съвместната работа и му пожелаха успех занапред в кариерата.
Португалският нападател, роден в Кабо Верде, бе привлечен през лятото с надеждата да бъде заместник на тарана Алиуне Бадара, който направи впечатляващ сезон и наниза десет гола, но предпочете да се прибере в Португалия при семейството си заради раждането на първата му рожба.
Жилсон Варела започна в “Етър” като титуляр, но така и не успя изобщо да се разпише в официален мач с изключение на две контроли. Постепенно бе изместен от Флорент Боджадж на върха на атаката и започна да влиза като резерва, но и там в конкуренцията на Иван Петков не успя да се докаже и накрая рядко влизаше в групата. За последно Красимир Балъков му даде шанс срещу “Левски” в последния есенен кръг. За общо 400 минути игра през есента Варела така и не успя да запише нито гол, нито дори асистенция. После бе взет на подготовката в Анталия, тъй като имаше действащ договор с “Етър”, но игра само в първата проверка срещу “Лех” (Познан), а след завръщането на отбора дойде информацията, че клубът и нападателят се разделят.
В центъра на атаката в момента “виолетовите” имат достатъчно опции, след като разполагат с Флорент Боджадж, Иван Петков и привлякоха от “Славия” Милчо Ангелов. Варела става четвъртият напускащ футболист на етърци след Димо Атанасов, Чавдар Ивайлов и Симеон Иванов.
Отборът се прибра от Анталия в края на миналата седмица, а от вчера поднови тренировки в домашни условия. След трите победи и две равенства досега в контролите на 9 февруари предстои и последната проверка – гостуване на ЦСКА. Мачът е в събота от 15:00 ч. на стадион “Българска армия”. Следващата седмица “болярите” вече целенасочено ще се готвят за първия официален мач – срещу “Дунав” на 17 февруари на стадион “Ивайло”.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново